MENÜ

Rusya rekorla kapattı!

2014 Sochi Kış Oyunları, Rusya'nın madalya rekoruyla bitti. Müthiş bir kapanış töreni yapan ev sahibi, 13 altın ve toplam 33 madalyayla zirvede yer almanın gururunu yaşarken SSCB dönemindeki kırdığı rekoru da geride bıraktı.

Rusya rekorla kapattı!

Rusya’nın ev sahipliği yaptığı 22. Kış Olimpiyat Oyunları daha başlamadan Çerkezler’in soykırım protestoları, canlı bomba saldırıları, terör tehditi, eşcinsellik karşıtı açıklamalarla dünya gündemine bomba gibi düşmüş, açılış yapıldıktan sonra da sporcuların yaşadığı konaklama sıkıntıları, hava sıcaklığının 20 dereceyi bulması, şehirdeki köpek katliamı gibi sorunlarla 2014 Sochi yine çok eleştirilmişti. Neyseki, bir olimpiyat daha büyük olaylar yaşanmadan bitti... Rusya da istediğini aldı.

Hedef 12’ydi... 13 altın kazandılar

Sovyetler Birliği (SSCB) sonrası ilk kez bir olimpiyata ev sahipliği yaptığı için, 2014 Sochi’ye büyük önem veren ve 12 altın madalya hedefiyle mücadele eden Rusya, spor tarihinin madalya rekorunu da kırdı. Özellikle oyunların son iki gününde atağa kalkan, Ruslar, madalya sıralamasında 13 altın ve toplam 33 madalyayla rakiplerini solladı, 2014 Sochi’yi zirvede bitirdi. Müthiş bir kapanış töreni düzenleyen Rusya, lider ülke olarak piste çıkmanın da gururunu yaşadı. Bu arada Rusya, Sovyetler Birliği döneminde katıldığı 1994 Lillehammer Kış Olimpiyat Oyunları’nda 11 altın ve toplamda da 23 madalyayla en iyi başarısı elde etmişti. Rusya tam 20 yıl sonra, bu rekoru 2014 Sochi’de geçmeyi başardı. Öte yandan 2018 Kış Oyunları Güney Kore’nin ev sahipliğinde yapılacak.

Haberin Devamı
YORUM YAZ