MENÜ

Rusya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için umutlu

Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Şlyahtin, Rus sporcuların 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılımı konusunu çözebileceklerine inandığını açıkladı

Rusya, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları için umutlu

Rusya Atletizm Federasyonu Başkanı Dmitriy Şlyahtin, Rus atletlerinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılımı konusunu çözebileceklerine inandığını söyledi.

Konuya ilişkin basına açıklama yapan Şlyahtin, "Milli takımımızın 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılacağına inanıyoruz. Biz bunu umut ediyoruz. Ancak anlıyoruz ki, katılım için geri dönüşü olmayan bir nokta da mevcuttur. Bu da Haziran ayıdır" ifadelerini kullandı.

Şlyahtin, Rusya’da gelecek vadeden çok atletin olduğunu ve onları da hesaba almak zorunda olduklarını kanıtlayacaklarını belirtti.

Alman televizyonlarında yer alan sistematik doping iddiasının ardından Dünya Dopingle Mücadele Ajansı (WADA) tarafından soruşturma için görevlendirilen bağımsız komisyonun, "Rusya’nın dopingi desteklediği" sonucuna vardığı raporunun açıklanması sonrası Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF), Rusya Atletizm Federasyonunun üyeliğini askıya almış ve Rus atletleri geçici olarak müsabakalardan men etmişti. IAAF, gerekli adımlar atılmadığı takdirde Rus atletlerin müsabakalara katılımına izin verilmeyeceğini belirtmişti. IAAF, ayrıca 2016 Dünya Gençler Şampiyonası ve Dünya Takımlar Yürüyüş Şampiyonası ev sahipliklerinin Rusya’dan alındığını duyurmuştu.

IAAF’ın açıklamasında, Rusya Atletizm Federasyonu üyeliğinin geri verilmesi ve Rus atletlerin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılımını, federasyonun ilgili müracaatı olmadan değerlendirilmeyeceği belirtilmişti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ