MENÜ

Rossi'nin işine son verildi

İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Fiorentina'da, oyuncusunu yumruklayan teknik direktör Delio Rossi'nin işine son verildi.

Rossi'nin işine son verildi

Fiorentina’nın dün akşam evinde oynadığı Novara maçı, teknik direktör Delio Rossi’nin "Mor Menekşeler" olarak anılan takımın başında çıktığı son karşılaşma oldu.

Haberin Devamı

Delio Rossi ile Fiorentina’nın yollarını ayırmasına neden olan olay, maçın 32. dakikasında gerçekleşti. Teknik direktör Rossi, takımının 30. dakikada 2-0 geriye düşmesi üzerine oyuncu değişikliğine gitti. Oyundan Sırp oyuncu Adem Ljajic’i alıp, yerine Ruben Oliviera’yı alan İtalyan çalıştırıcı, oyundan çıkarak yedek kulübesine gelen Ljajic’in alkışlı protestosuyla karşılaştı. Sırp oyuncunun protestosunu gören Rossi, bir anda Ljajic’in üzerine yürüyerek, oyuncuya yumruklar savurdu.

Fiorentina yedek kulübesinde maç sırasında yaşananlar, diğer oyuncuların, ikilinin arasına girmesiyle son buldu.
Kulüp başkanı Andrea Dalle Valle, takımının 2-2 bitirdiği maçın ardından yaptığı açıklamada, "Yedek kulübesinde, Ljajic’in oyundan çıkışı sonrasında yaşanan görüntüleri maç sonunda gördüm. Bu çok ciddi hareket nedeniyle, teknik direktör ile devam etmeme kararı aldım. Rossi ile konuştum, onun için üzgünüm. O bunu hak etmiyor, ancak yapılan hareket çok ciddi. Onun iyiliği için, kimin hata yaptığını anlaması için bu kararı almak durumundaydım" dedi.
Konuyla ilgili Fiorentina Kulübü’nden resmi açıklamanın bugün yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

AA

YORUM YAZ