MENÜ

Rosberg sağ gösterdi pole vurdu

Bahreyn GP hafta sonu boyunca sıralamalara kadar hep takım arkadaşı Lewis Hamilton'un gerisinde kalan Nico Rosberg, sıralama turlarında takım arkadaşına adeta kök söktürdü ve yaklaşık 0.2s farkla üst üste ikinci kez Bahreyn GP'de pole'ün sahibi oldu.

Rosberg sağ gösterdi pole vurdu

Kariyerinin 5. pole pozisyonunu elde eden ve böylece babası Keke Rosberg ile pole pozisyonu rakamlarını eşitleyen Nico Rosberg, son turda Lewis Hamilton'un hata yaptığı telsizden bildirilince zaman kaydetmeden pite geri döndü.

Alman pilotunun pole zamanının geçen sezonki pole zamanından sadece 0.8s daha yavaş olması da dikkat çekici bir diğer ayrıntıydı.

Daniel Ricciardo ise Q3'teki ikinci turunda zamanını geliştiren birkaç pilottan birisi olurken 3. sırada yer aldı ve alacağı 10 sıra grid cezası öncesinde zararı minimize etmeyi başardı.

Williams'ta Bottas ise, takımının sezon öncesi Bahreyn'deki performansının tesadüf olmadığını kanıtladı ve 4. cebin sahibi oldu.

Tüm hafta sonu güçlü bir performans ortaya koyan Sergio Perez ise sıralamalarda 5. sırayı elde etti.

Perez, Bottas'ın 0.1s gerisinde kalırken, Raikkonen'de takım arkadaşından 0.6s daha iyi bir zamanla 6. sırada yer aldı ve bu sezon ilk kez Fernando Alonso'yu sıralamalarda mağlup etti.

Button yedinci, Massa sekizinci, Magnussen ise 9. sırada yer alırken, Fernando Alonso kendisine ancak 10. cepte yer bulabildi.

Q2'de tek zaman turu atması öngörülen Vettel ise vites küçültme sorunlarından yakındığı periyodu 11. sırada tamamlayabildi.

Böylece Alman pilot sezonun ilk üç yarışının ikisinde son sıralama segmentine kalamamış oldu.

Haberin Devamı

Kaynak: Türkiyef1.com

YORUM YAZ