MENÜ

Ronaldo, Messi'yi yakalamaya yakınlaştı

9 yıldır Altın Top ödülüne ambargo koyan Messi ve Ronaldo çekişmesi boyut atlamış durumda. Bu yıl Messi’ye 429 puan fark atarak ödüle ödüle 4. kez uzanan CR7, 5 ödüllü rakibini yakalamaya çok yaklaştı. Portekizli yıldızın açıklamaları ise savaşın ilerleyen yıllarda süreceğini gösteriyor; “Eğer Messi ile aynı takımda olsaydım, ödülü ondan daha fazla kazanırdım. Gerçi bu çok da uzak görünmüyor”

Ronaldo, Messi'yi yakalamaya yakınlaştı

Dünya futbolunda bireysel anlamda en prestijli ödül olarak kabul edilen Ballon d’Or (Altın Top), geçtiğimiz yılı Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Şampiyonluğu apoletletiyle kapatan Real Madrid’in Portekizli süperstarı Cristiano Ronaldo’nun oldu.

Barça’nın yaşayan efsanesi Lionel Messi’ye 429 puan fark atarak ödülü 4. kez evine götüren CR7, bu ödülü 5 kez kazanma başarısı gösteren Arjantinli’nin rekorunu egale etmeye bir adım daha yaklaştı.

Griezmann şaşkınlık yarattı

İspanyol ve Portekiz basını, ödülün kesinlikle Ronaldo’nun hakkı olduğunu savunurken, sıralamada 198 puanla 3. sırada kalan Atletico Madrid’in Fransız golcüsü Antonie Griezmann’ın düşük oy almasını şaşkınlıkla karşıladı. Oylamada Barça’nın diğer yıldızlarından Luis Suarez 91 puanla dördüncü, Neymar ise 68 puanla beşinci sıranın sahibi oldu.

‘Messi çok büyük bir oyuncu’

Ödül sonrası France Football’a konuşan ve Messi’yi öven Ronaldo, “İkimizi aynı takımda görmek enteresan olurdu. Sanıyorum ki büyük oyuncular birlikte oynamalı. Eğer aynı takımda olsaydık bu ödülü ondan daha fazla kazanırdım. Gerçi çok da uzak gözükmüyor bu. Herkes biliyor ki Lionel Messi çok büyük bir oyuncu. 5 kez Ballon d’Or kazandı” dedi.

‘Onlar birer canavar’

Altın Top ödülünde finale kalan Fransız golcü Antonie Griezmann, gerisinde kaldığı Ronaldo ve Messi hakkında övgü dolu sözler sarfetti. L’Equipe’e konuşan yıldız oyuncu, “Messi ile Ronaldo iki canavar, iki efsane. Onların hemen ardında olmak gurur ve mutluluk verici. Onları geçmek çok zor olacak. Umarım her şey yolunda devam eder ve 2017 daha iyi bir yıl olur” dedi.

Heykeli var, Ballon d’Or’u yok

6 farklı takım formasıyla Devler Ligi’nde gol attı, 4 ayrı ligde 13 kez şampiyonluk yaşadı. Hatta adına ülkesinde dikilmek üzere heykel bile hazırlandı. Zlatan İbrahimovic, sayısız başarısına rağmen Ballon d’Or’u yine kazanamadı. Iniesta, Gerrard, Henry, Beckham, Del Piero ve Bergkamp gibi isimlerle birlikte bu ödülü kazanamaması şaşkınlık yaratan İsveçli, buna rağmen halinden memnun. Heykeli hakkında kendine özgü bir yorum yapan Zlatan, “New York’ta Özgürlük Heykeli’ni, İsveç’te Zlatan heykelini görürsünüz” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ