MENÜ

Roma'da finalin adı: Djokovic-Federer

Tek erkeklerde Djokovic- Federer, tek kadınlarda Sharapova-Navarro finali oynanacak.

Roma'da finalin adı: Djokovic-Federer

İtalya Açık Tenis Turnuvası yarı final maçları tamamlanırken, tek erkeklerde Novak Djokovic-Roger Federer, tek kadınlarda ise Maria Sharapova-Carla Suarez Navarro finali oynanacak.

İtalya’nın başkenti Roma’daki Foro Italico toprak kortlarında bu yıl 72’ncisi düzenlenen ve erkeklerde toplam 3 milyon 830 bin 295 avro, kadınlarda ise toplam 2 milyon 183 bin 600 dolar para ödülünün dağıtıldığı turnuvaya, çeyrek final müsabakalarıyla devam edildi. Tek erkeklerde dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, ilk yarı final mücadelesinde İspanyol raket turnuvanın 7 numaralı seri başı ismi David Ferrer ile mücadele etti. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve çekişmeli geçen maçı Sırp raket, 6-4’lük iki setle 2-0 kazanarak, Roma’da 6. kez finale yükseldi. Djokovic, İtalya Açık’ta 2008, 2011 ve biri de geçen yıl olmak üzere üç kez şampiyonluk yaşamıştı. Dünya bir numarası, 2009 ve 2012 yıllarında İspanyol Rafael Nadal’a finalde kaybetmişti.

Günün bir diğer yarı final maçında ise dünya 2 numarası İsviçreli raket Roger Federer, vatandaşı Stanislas Wawrinka ile karşılaştı. Toplamda 55 dakika süren maça tutuk başlayan ve servisini de kırdırarak 3-0 geriye düşen Federer, çabuk toparlanarak ilk seti 6-4 aldı. İkinci sette de maçın kontrolünü bırakmayan dünya iki numarası, etkili servisleriyle seti 6-2, maçı da 2-0 kazanarak, Roma’da 4. kez finale çıktı.
İtalya Açık’ta 3 kez final oynayan Federer, burada hiç mutlu sona ulaşamadı.

Kadınlar

Tek kadınlar yarı finalinin ilk maçında 2 numaralı seri başı Rumen Simona Halep, İspanyol 10 numaralı seri başı Carla Suarez Navarro ile mücadele etti. Çekişmeli geçen ve 2,5 saat süren maçı Navarro, 2-6, 6-3 ve 7-5’lik setlerle 2-1 alarak sürprize imza attı ve adını finale yazdırdı. Navarro’nun finaldeki rakibi ise bu turnuvayı 2011 ve 2012 yıllarında kazanan Maria Sharapova oldu. Rus raket Sharapova, vatandaşı Daria Gavrilova’yı 7-5 ve 6-3’lük setlerle 2-0 yenerek, finale yükseldi. Tek erkeklerde kazananın 1000, tek kadınlarda kazananın ise 900 puan aldığı turnuva yarın yapılacak final maçlarıyla sona erecek.

Haberin Devamı
YORUM YAZ