MENÜ

Robben sistemi

Sneijder'in gelişiyle bir süre devam eden sistem arayışlarını 4-3-1-2 ile düzene sokan Terim, Robben transferinin gerçekleşmesi durumunda Bayern Münih ve Dortmund gibi ekipleri başarıya taşıyan 4-2-3-1'i deneyecek.

Robben sistemi




Galatasaray’a Robben modeli... Yeni sezonda kadrosunu tıpkı Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi dünya çapında kalitesini kabul ettirmiş yıldızlarla güçlendirmeye hazırlanan Sarı-Kırmızılılar’ın listesinde ilk sıra Arjen Robben’in. Teknik direktörlüğe Guardiola’nın gelmesiyle Bayern Münih’ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hollandalı futbolcunun İstanbul’a gelmeye sıcak bakması, bu transfer ihtimalini güçlendiriyor. Hatta İngiliz basını, Galatasaray’ın 29 yaşındaki yıldız için Bayern Münih’le el sıkıştığını iddia etmişti. Robben’in Galatasaray’a gelmesi, sistemin bir kez daha değişeceği anlamına geliyor. Sneijder geldiğinde denediği birkaç düzenden verim alamayan Fatih Terim, başarıyı 4-3-1-2’de bulmuştu.

İsimler de şekilleniyor


Ancak bir kanat oyuncusu olan Robben’in transferi halinde, Sarı-Kırmızılılar da kanatlara ağırlık veren bir düzene dönmek durumunda kalacak. Bu sistemin de, Bayern Münih ve Borussia Dortmund gibi ekipleri başarıya taşıyan 4-2-3-1 olması bekleniyor. Böylece Drogba’nın önde, Burak’ın sağda, Robben’in solda, Sneijder’in de forvet arkasında görev alma ihtimali öne çıkıyor. Arka ikilide ise Selçuk ile Alper’in oynaması gündemde.

Haberin Devamı
YORUM YAZ