MENÜ

Rize'den yakın takip

Geçtiğimiz hafta lideri deviren Çaykur Rizespor, dün de Adana engelini geçti, zirve takibini sürdürdü. Karadeniz ekibi, Depetris'in attığı tek golle taraftarını güldürdü.

Rize'den yakın takip

Deplasmanda lider Erciyesspor’a karşı elde edilen galibiyet Rize’ye hava, Rizespor’a özgüven getirdi. Adanaspor da, ilk 6 iddiasını sürdürebilmek için kazanmayı hedefledi. Bu durum ortaya, pozisyonu bol, keyifle izlenilebilir bir futbol çıkardı. Karadeniz ekibi, en önemli oyuncusu Cernat’ı devreye sokamasa da, özellikle Eren ve Cenk Ahmet’in taşıdığı toplarla Adanaspor ceza alanında etkili oldu. Adanaspor ise savunmada ve özellikle orta alanda kalabalık adam bulundurup, sürpriz oyuncuları, önde bıraktığı Burak ve Cem’in yanına gönderip, pozisyon üretmeye çalıştı.

Adana risk aldı ama...

Maçın temposu ikinci yarının önemli bölümünde de bu şekilde devam etti. Ta ki Sercan Kaya, Sercan’ın yerine oyuna girene kadar. Bu değişikliğin ne kadar yerinde olduğu, 70. dakikada sonra Sercan’ın asisti, o ana kadar çok daha kolay pozisyonları kaçıran Depetris’in akıl dolu vuruşu sonucu gelen golle ortaya çıktı. Adanaspor’un eşitliği yakalama adına son dakikalarda aldığı büyük riskin sonucu, Rizespor kontrataklarla gol aradı. Nitekim 71. dakikada Sercan, 85. dakikada da Depetris skor üretemedi. Adanaspor ise kurduğu baskıyla son dakikada gole yaklaştı ama İlkem bu fırsatı değerlendiremedi. Rizespor, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

Ergun Ata

Haberin Devamı
YORUM YAZ