MENÜ

Rıza Kayaalp Yozgat'ta çoşkuyla karşılandı

Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta coşkuyla karşılandı.

Rıza Kayaalp Yozgat'ta çoşkuyla karşılandı

Tiflis'te yapılan Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez Avrupa Şampiyonu olan milli güreşçimiz Rıza Kayaalp, memleketi Yozgat'ta coşkuyla karşılandı.

Üzerlerinde Türk Bayrağı ile birlikte fotoğrafının bulunduğu araç konvoyu ile kent merkezine getirilen Kayaalp'i Belediye Hizmet binası önünde de Yozgat Valisi Abdülkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Yusuf Başer ile kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından alkışlarla karşılandı.

Kayaalp, Tiflis'te yapılan müsabakalarda Grekoromen stil 120 kiloda kazandığı kupasını eline aldıktan sonra altın kemerini beline bağlayıp, kendisini karşılayanları selamladı. Üçüncü kez Avrupa şampiyonu olduğu için çok mutlu olduğunu belirten milli güreşçi Kayaalp, şampiyonluk sevincini bir kez daha yaşadığını belirterek, kendisine destek ve moral veren herkese teşekkür etti.

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ise, Yozgat tarihinin dünya ve olimpiyat şampiyonluklarıyla dolu olduğuna dikkati çekerek, "Güreş sporu ilimizde tavan oluşturmuş durumda, bunun en güzel ve son örneği de sevgili Rıza kardeşimiz. Yapısıyla, tarzıyla, tipiyle, ahlakıyla gerçek bir centilmen ve sportmen. Güreş hayatını kendisi ve ilimiz için dünya şampiyonluklarıyla dolduracak" dedi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer de, Rıza Kayaalp'in Yozgat Güreş Eğitim Merkezi'nden yetişen sporculardan birisi olduğunu hatırlatarak, "'Dünya şampiyonu, Avrupa şampiyonu, olimpiyat üçüncüsü olan çok değerli hemşerimiz Rıza Kayaalp'e Avrupa şampiyonluğu için bir kez daha teşekkür ediyoruz. Türk'ün gücünü bir kez daha göstermiştir" şeklinde konuştu.

Daha sonra Rıza Kayaalp'in babası Kelami Kayaalp, annesi Sevgi ve ikiz kardeşi Zehra, belediye hizmet binası önüne geldi. Kayaalp anne ve babasının elini öpüp, kazandığı kupayı verdi.

DHA

Haberin Devamı
YORUM YAZ