MENÜ

Rıza Çalımbay'ı yıkan rapor

Trabzonspor’da hücum hattı her hafta Rıza Çalımbay’ın kâbusu oluyor. Burak dışında hiç kimsenin katkıda bulunmaması direkt sonuçlara yansıyor. Rodallega ile Ndoye 7 gol atarken, yıldızlar topluluğu ancak 8 gol bulabildi.

Rıza Çalımbay'ı yıkan rapor

Milliyet Gazetesi'nden Celal Umut Eren'in haberine göre; Trabzonspor’da iç sahada 2-0 kaybedilen Beşiktaş maçı moralleri bozdu. Üst sıralara yeniden tırmanma adına önemli bir viraj olan mücadeleden puansız çıkılması ciddi bir sorunu ortaya döktü.

Rıza Çalımbay’ın her seferinde yaşadığı hücum sıkıntısı yine sorun oldu. Tecrübeli teknik adamın elindeki hücum raporunda, Burak Yılmaz dışında neredeyse kimsenin katkı vermemesi başarısızlığa da yol açtı.

Kadroda alternatifleri olmasına rağmen hücumda herkesin durma noktasına gelmesi Çalımbay’ın hayal kırıklığını artırıyor. 18 lig maçında 18 gol atarak görevini fazlasıyla yerine getiren Burak dışında; Rodallega ve Ndoye, 24 haftada 7 gol atabildi. Öte yandan hücum hattına destek veren Castillo, Olcay Şahan, Sosa, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür’ün toplam katkısı sadece 8 golde kaldı. Esas üzüntü ise sezonun ikinci yarısında oldu.

İkinci yarıda oynanan 7 haftalık bölümde, yalnızca 5 gol atabilen bordo-mavililerde Burak Yılmaz 4 gol atarken, diğer hücum oyuncuları hiç bir destekte bulunmadı.

Bu süre zarfında da Trabzonspor, tam 14 puan kaybederek, hem ikinci yarının en başarısız takımlarından oldu hem de üst sıralardan tamamen koptu.

Durica’dan kötü haber

Beşiktaş maçında kaburgasında çatlak meydana gelen Trabzonsporlu Durica’nın 3 hafta sahalardan uzak kalacağı belirtildi. Slovak oyuncu Durica’nın tedavisine başlandı.

36 yaşındaki futbolcunun, Teleset Mobilya Akhisaspor, Evkur Yeni Malatyaspor ve Galatasaray maçlarında forma giymesinin zor olduğu öğrenildi. Beşiktaş maçından sarı kart gören Tomas Hubocan’ın cezalı duruma düşmesi, Mustafa Akbaş’ın da sakatlığının devam etmesi nedeniyle Trabzonspor, defans bölgesinde alternatifsiz kaldı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ