MENÜ

River Plate - Boca Juniors maçı için Maradona'dan devlet başkanı Macri'ye suçlama!

River ile Boca Juniors arasındaki Libertadores Kupası Finali’nin rövanşı, dün 4. kez ertelendi. Finalin ne zaman oynanacağı henüz netleşmezken, efsane Maradona devlet başkanı Macri’yi suçlayıp, “Ülkeyi yönetemiyor, ortada güvenlik yok” dedi!

River Plate - Boca Juniors maçı için Maradona'dan devlet başkanı Macri'ye suçlama!

Güney Amerika’nın Şampiyonlar Ligi olarak bilinen Libertadores Kupası’nın River Plate-Boca Juniors arasındaki tarihi finalinin rövanşı, önceki gün Boca’nın otobüsüne yapılan taşlı ve biber gazlı saldırı sonrasında üç kez (TSİ 00.00, 01.15 ve pazar (dün) gününe) ertelenmişti.

Haberin Devamı

2-2’nin rövanşında dün TSİ 23.00’te oynanması beklenen karşılaşma, başlamasına 3 saat kala Boca’nın yaptığı başvuru üzerine yine oynanamadı.

İleri bir tarihte oynanacağı ifade edilen Superclasico’nun tarihi maçıyla ilgili olarak Boca cephesi, yaralanan oyuncularını göstererek, “Eşit şartlarda bir maçın oynanması için karşılaşmanın ertelenmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Birçok kişinin gözaltına alındığı, Başkent Buenos Aires’te ortalığın karıştığı maçla ilgili birçok kesim de tepki dolu açıklamalar yaptı.

‘Her yerde hırsızlık var’

Bunlardan en dikkat çekeni Arjantin futbolunun ve Boca’nın efsane oyuncusu Diego Armando Maradona’dan geldi.

Maradona, 12 yıl boyunca Boca’nın başkanlığını yapan ve şu an ülkenin devlet başkanı olan Mauricio Macri’yi eleştirdi. Ünlü futbol adamı, “Arjantin’de güvenlik diye bir şey yok. Maçtan önce olanların terörden hiçbir farkı yok. Her yerde hırsızlar var, insanlar yiyecek yemek bulamıyor. Macri ülkeyi yönetemiyor. Babası bir milyoner. Fakirin halinden anlamıyor. Hayatında çamur bile görmemiştir. Tarihin tartışmasız en kötüsü. Zengin daha da zenginleşiyor, fakir daha da fakirleşiyor” ifadelerini kullandı.

YORUM YAZ