MENÜ

Riekerink: Gerekli evraklara sahip tek kişi bendim

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Hollanda'nın Metro gazetesine özel bir röportaj verdi. Hollandalı çalıştırıcı, Galatasaray'da teknik direktörlük görevine getirilme süreciyle ilgili çarpıcı ifadeler kullandı.

Riekerink: Gerekli evraklara sahip tek kişi bendim

İlk olarak İstanbul'da yaşanan patlamayla ilgili konuşan Riekerink, "Böyle saldırılar gerçekten felaket. Ama yine de bize korku hakim olmamalı. Dünyanın diğer yerlerinde olan patlamaları da görünce burada güvensiz hissetmiyorum" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'a altyapı için geldiğini fakat daha sonra A takımın başına geçtiğini ifade eden Hollandalı o süreci şöyle anlattı: "Wesley Sneijder'i 10 yaşından beri tanıyorum. Ajax'ta önce altyapı hocasıydım daha sonra eğitimden sorumlu isim oldum. Wesley ile hep temas halideydim. Çin'deki görevim sona erdiğinde İstanbul'a Sneijder'i ziyarete geldim. O harika bir adam. İstanbul'da olduğumu Galatasaray yönetimine haber vermiş olmalı ki benimle bir görüşme talep ettiler."

Mustafa Denizli'nin gönderilmesinin ardından teknik direktörlüğe getirildiğini belirten Riekerink, "O anda gerekli evraklara sahip tek kişi bendim. Ama yine de kendinizi göstermelisiniz" dedi.

Bülent Uygun, Umm Salal'dan istifa etti

Nigel de Jong'un Hollanda Milli Takımı'na geri dönmesiyle ilgili Hollanda Teknik Direktörü Danny Blind ile konuşmadığını belirten 53 yaşındaki teknik adam, "Nigel bir süredir sakattı fakat şu anda iyi işler yapıyor. Onun için Blind'le konuşmadım ama Frans Hoek Hollanda'da kaleci antrenörlüğü yapmıştı. Nigel ve Wesley liderlik rolünü üstleniyorlar. İdmanda sürekli konuşuyorlar ve bunu sahada da gösteriyorlar" şeklinde konuştu.

Özel hayatına dair detaylar da paylaşan Riekerink, "Nigel ve Wesley ile aynı apartmanda kalıyoruz. Onlarla bazen kahve içiyorum, daha fazlası değil. Zaten kulüpte bütün gün birbirimizi görüyoruz. Geceleri genelde çalışıyorum" dedi.

"Galatasaray'ı çalıştırmak 33 yıllık futbol kariyerimde başıma gelen en iyi şey" diyen Riekerink, "Buradaki insanlar çok sıcakkanlı. Takımlarına olan tutkuları inanılmaz düzeyde. Ultraslan'ın beni tribünlere çağırması çok etkileyici. Bu kulüp gerçekten çok büyük ve birçok insana dokunuyor. Böylesini daha önce yaşamadım" diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Ajansspor

Kolbeinn Sigthorsson çıldırttı!

Haberin Devamı
YORUM YAZ