MENÜ

Riekerink bitti, ilk aday Fatih Terim!

Sarı-Kırmızılı yönetim bugün TT Arena’daki kulüp ofisinde yapılacak toplantıda Riekerink’in kaderini oylayacak. 53 yaşındaki teknik adamın yerine düşünülen ilk isim Fatih Terim. Milli takım hocasının Galatasaray’dan teklif gelmesi halinde ne cevap vereceği ise şimdilik merak konusu.

Riekerink bitti, ilk aday Fatih Terim!

Türk Telekom Arena Stadı’nda üst üste alınan 2 yenilgi sonrası koltuğu sallanmaya başlayan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kadıköy’deki derbide kredisini tamamen tüketti. Fenerbahçe’ye yenilmek bir yana, takımın ortaya koyduğu ruhsuz futbol ve Hollandalı hocanın bitmek tükenmek bilmeyen kadro hatalarından bıkan Sarı-Kırmızılı yönetim, yeni teknik adam arayışlarına başladı. İşin başında yine futbol şube sorumlusu Levent Nazifoğlu var. Kulüp başkanı Dursun Özbek de bu konuda Nazifoğlu’na tam destek veriyor. Hatta bugün TT Arena’daki kulüp ofisinde yapılacak yönetim kurulu toplantısında, Riekerink’in kaderinin oylanacağı öğrenildi. 53 yaşındaki çalıştırıcının yerine düşünülen isim de, daha önce 3 kez kurtarıcı olarak Galatasaray’ın başına geçen Fatih Terim...

Ateşten gömleği giyer mi?

Türk Milli Takımı’yla 7 yıllık bir kontrat yapan Fatih Terim’in ise olası bir Galatasaray teklifine ne cevap vereceği merak konusu. Geçtiğimiz dönemde Sarı-Kırmızılı kulüpte yeniden görev alma ihtimaliyle ilgili olarak ılımlı mesajlar veren Terim’in, sezon ortasında işler kötü giderken ateşten gömleği giymekte tereddüt edebileceği belirtiliyor.

Yönetimin kozu Riva&Florya

Galatasaray Yönetimi’nin en önemli kozu ise Riva ve Florya arazileriyle ilgili yapılan satış planı. Gelecek yıl Florya’dan 60 milyon Dolar para gelecek olması, bundan sonra kulübün ekonomik sorun yaşamayacağı gibi detaylar, Terim’i ikna etmek için kullanılacak. Bu sezon da en kötü ihtimalle geçiş dönemi olarak kabul edilecek ve takım kurgusu tamamen gelecek yıllar düşünülerek revize edilecek. Ancak şimdilik bunlar birer seçenek olarak görülüyor. Net karar ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

Metin Karabaş

Sayın Riekerink Bey

Rakibin Topal ve Lens’ten mahrum çıktığı maçta orta sahayı kuvvetlendirmek bir önemli seçenekti. Ancak bunu yapmak bir yana orta sahadan eksiltti. De Jong ve Tolga’yla burada bir sertlik yaratma isteğini anlıyorum. Peki Selçuk’la orayı üçleyip hem pas yapan hem biraz daha sert olan bir takım neden hedeflenmez? Kaleye şut atmadan, sadece Bruma’nın 60 metrelik koşuları üzerine kurulu bir oyun, bir plan değildir. Ben bu sahada 6-0’ı da seyrettim ama bu kadar ne yaptığını bilmeyen bir Galatasaray görmedim. Ve bunun temel sebebi, bulunduğu yeri hak etmediğini düşünen Riekerink...

Mehmet Demirkol

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Fener’in hocası Riekerink

Riekerink büyük derbiye iki yanlış tercihle başladı. Serdar’ın maç eksiğinin en fazla yaşanacağı karşılaşmaydı bu. Serdar-Hakan ikilisinin uyumu da asıl soru işaretiydi. Selçuk seçimi de bu maç için yapılacak en büyük yanlıştı. Tecrübesiyle, baskı yediğinde sakin kalmasıyla, oyun kurmanın çok önemli olduğu deplasmanda De Jong ile başlamak, Selçuk’u tercih etmemek, Mehmet Topal’ın eksikliğini eşitleme anlamına gelir. Mehmet Topal’ın olmadığı maçta Riekerink’in tercihi anlamsız. Çünkü Topal, Fenerbahçe için bir orta sahadan daha fazlası, Fenerbahçe’de onun eksiğini kapatacak adam yoktu. Ama Riekerink devreye girerek bu eksiği kapattı.

Hakan Ünsal

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Suç yönetimde

TT Arena’da tribünlere “Riekerink Bey diyeceksiniz” diye pankart asanlara ben de “Bay Bay Riekerink” başlığıyla cevap veriyorum. Eğer; Aziz Yıldırım başkan olsaydı, Selçuk, Yasin, Josue ve Podolski’nin kulübede oturmasına engel olur, Galatasaray’ın De Jong, Sinan, Eren’li bir kadroyla derbiye çıkmasına izin vermezdi. Riekerink’in tercihi kadronun bırakın derbiyi kazanmayı F.Bahçe’ye kafa tutacak gücü ve kalitesi yoktu. Eren Derdiyok tercihi hataydı. Skrtel-Kjaer arasında Eren kayboldu ve etkili tek bir şut bile atamadı. Doğru tercih Podolski olmalıydı. Galatasaray’da babasının çiftliği gibi hareket eden Sneijder, derbide kayıptı. Yine gol atamadı, tek final pası veremedi ve çok top kaptırdı.

Levent Tüzemen


Mehmet Demirkol: Fatih Terim haftaya başlar

Haberin Devamı
YORUM YAZ