MENÜ

Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş - Sivasspor maçının değerlendirmesi

Süper Lig'in 18. haftasında lider Sivasspor, deplasmanda karşılaştığı Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Usta yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında karşılaşmayı değerlendirirken Sivasspor'un teknik direktörü Rıza Çalımbay için övgü dolu ifadeler kullandı.

Rıdvan Dilmen'den Beşiktaş - Sivasspor maçının değerlendirmesi

Süper Lig’in 18. haftasında Beşiktaş, sahasında lider Demir Grup Sivasspor’u konuk etti. Haftanın maçı, Sivasspor'un 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Ünlü futbol adamı Rıdvan Dilmen, ilk 45 dakikayı NTV ekranlarında yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi. Sivasspor'a övgüler yağdıran Dilmen, "Karius hatalı bir gol yedi. İkinci golde ofsayt taktiği yaptı Beşiktaş, Yatabare gibi bir oyuncu arkaya sarktı. Bu maç böyle bitmez. Beşiktaş'ın savunmasında problem var. Bir haftadır konuşulan maç. Çok enteresan, birkaç yorumcu 'Favori Sivasspor' dedi, ben Beşiktaş diyordum. Rıza Çalımbay her yerde fizik gücü yüksek takım yapıyor. 'Ben şampiyon olacağım' diye oynuyor."

Aaron Appindangoye ile Burak Yılmaz arasında yaşanan pozisyonu yorumlayan Dilmen, "Burak Yılmaz'ın pozisyonu bence penaltı. VAR'dan çağırıp 'izle' deseler bile izler ve yine penaltıyı verirdim. Burak Yılmaz CV'sinden dolayı kaybetti." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Maç sonunda yorumlarına Sivasspor ve Rıza Çalımbay'a övgüler yağdırarak başlayan Dilmen, "10 kişi kalmışsın. Fernando ve Mert Hakan gibi iki önemli oyuncun oynamıyor. Beşiktaş'ın beğenmediği Fatih Aksoy'u oynatıyorsun. Geniş bir kadron yok. Önünde saygıyla eğiliyorum Rıza Çalımbay. Emekçi, iyi insan... Bugün şampiyonluğa oynayan bir takım olarak geldiler. Golü yer yemez Fatih hemen topu at diyor. Beraberlik istemiyorlar. Daha 3-4 gün önce Malatya'ya 4 tane attılar. Kısıtlı kadrolarına rağmen yine çıkıp kazandılar. Karakterli oyuncular, yürekli oynuyorlar" ifadelerini kullandı.

Övgü dolu ifadelerin sürdüren Rıdvan Dilmen, "Ziya Erdal'ı hangi takım isterdi? Fatih Aksoy'u kim isterdi? Kone'yi kim isterdi? Caner'e takım mı yoktu da Uğur'a takım mı yoktu da Rıza Hoca aldı. Bu Brezilyalı sağ beki, sol stoperi nereden buldu. O nedenle bir oyuncu grubu, teknik direktör, yönetim uyumuyla bir tarih yazıyor Rıza Çalımbay. Futbolculuk kariyerinde çok önemli başarılar elde etti. Antrenörlükte başarı şampiyonlukla ölçüldüğü için olsa da olmasa da 'Ben buradayım' diyor. Yıllardır burada zaten. Allah sağlık ve uzun ömürler versin. Sivasspor'un yolu açık olsun. Hiç sevmediğim bir cümledir ama bu ligde gönüllerin şampiyonu denebilecek nadir takımdır. 'Bu işin favorisi benim' diyorlar. Rıza Çalımbay antrenör kovdurur. Sergen gitti 4-0'dan sonra. Abdullah Hoca tartışılmaya başlar. Gitsin demiyorum asla umarım hoca uzun yıllar çalışır. Ama öyle bir lig yaşıyoruz ki Sivasspor, çok önemli takımların teknik direktörlerine sıkıntı yaratabilir" dedi.

YORUM YAZ