MENÜ

Rıdvan Dilmen'den Malatyaspor - Galatasaray yorumu

Yeni Malatyaspor - Galatasaray maçının sonunda Rıdvan Dilmen, çeşitli analizlerde bulundu. Dilmen. Yeni Malatyaspor ve Galatasaray'ın perfonmanslarını ayrı ayrı değerlendirdi.

Rıdvan Dilmen'den Malatyaspor - Galatasaray yorumu

Şampiyonlar Ligi'ne Club Brugge beraberliği ile başlayan Galatasaray'da gözler BtcTurk Yeni Malatyaspor maçına çevrildi. Galatasaray, Süper Lig'in 5. haftasında deplasmanda BtcTurk Yeni Malatyaspor ile karşı karşıya geldi.

Haberin Devamı

Mücadele 1-1'lik eşitlikle sona erdi. Ünlü yorumcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında yorumlarda bulundu.

İşte Dilmen'in değerlendirmeleri:

"Ömer Bayram golde Seri'ye mükemmel bir top kesti. Topun dibine tokat attı. En önemlisi 4 tane Galatasaraylı vardı. Golün hazırlanışı en güzel set hücumlarından biriydi"

"Seri kariyerinde 10 kafa golü atmamıştır ama oradaki organizasyon çok güzeldi. Galatasaray taraftarı 20. dakikaya kadar kazanma şansımız yok gibi izliyordur. Sonra oyun tek kaleye döndü"

"Galatasaray'ın attığı gol, altyapılarda set hücumu nasıl olur, ön - arka direk paylaşımı nasıl olur gösterilmeli."

"Son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray, henüz maçı kopartamıyor. Daha hiç 2 fark yapamamış. Çok net fırsatlar yakaladı. Galatasaray iyi oynamamasına rağmen 4-5 net pozisyon buldu. İşin kötüsü Galatasaray'ı artık 1-0'a oynayan bir takım olarak görüyoruz"

Haberin Devamı

"Galatasaray'ın attığı gol, derslik bir goldü. Ondan sonra da 2-3 yapabilirdi. 1-0, 1-0 gide gide bir takım şampiyonluğu kaybetti. Kim? Başakşehir. Bir tane yiyince çıkartamıyorsunuz. Geri dönüşü olmuyor."

'Bir ilk olabilir!'

"İlk 22 dakika için Malatayspor adına kırılma anları var. Daha sonra Galatasaray adına 2'yi 3'ü bulma şansı var. Sonra da Malatya'nın 2. golü bulma şansı var. Bunlar futbolun içinde olan anlar. Neredeyse 5. hafta bitecek 93 dakika oynanan maç yok heralde. VAR yok, uzatma yok, sadece değişiklikler oldu. Bence 34 haftalık lig maratonunda nadir olacak olaylardan biri. Program akışında bile uzamalar oluyor."

"Galatasaray bu maçta elinden ne geliyorsa onu yaptı. temposuz oynadı, Rakibin yarı alanında baskı ve pres yapmadı."

'Andone için erken'

"Fatih Terim, Falcao'yu dinlendireyim dedi. 86'lı bir oyuncudan bahsediyoruz. Haklı. Romanyalı oyuncuyu da değerlendireyim dedi. Andone için yorum yapmak için henüz erken. Galatasaray'da geçen sezon forvet Diagne, penaltı falan derken bayağı attı. Eren de attı"

Penaltı yorumu

"Andone düşse penaltı çalacaktı hakem. Fatih Terim, düşsene demiştir orada zaten. Farnolle orada o hamlesiyle Andone'yi yavaşlatıyor. Oyun içinde bu penaltıyı verse kimse itiraz edemez."

Haberin Devamı

"Mario Lemina öyle bir gelecek ki göreceksiniz. Hiç hazır değil ama şu an."

Derbi değerlendirmesi

"Fenerbahçe maçının 11'i Fatih Terim'in gözünde şekillendi. Orta sahada Nzonzi, Seri, Lemina ileride de Feghouli, Falcao, Babel olacaktır. Sağ bekte banko Mariano oynayacak. Ömer'i kesin oynatacak diye düşünüyorum. Sol bek olursa Nagatomo yerine oynayabilir"

"Muslera, Uğurcan... Son maçlara bakalım. İkisi de son maçlarda çok iyi oynadılar. Uğurcan, muhteşem oynadı hatta. Trabzonspor'un en iyisi kaleci ise ve Galatasaray'ın en iyilerinden birisi Muslera ise orada bir problem vardır."

"Galatasaray rakibini oyun ortağı yapıyor. Böyle olunca da skor ortağı oluyor rakibi. Bir oyuncu vardı, çok severdim. Badou Ndiaye... Agresif, sert, iki ceza sahası arası gidip gelen bir oyuncu. Pat pat diye gidiyordu, rakibi koşturuyordu"

"Galatasaray maça o kadar kötü başladı ki, ilk 23 dakikayı televizyonda izleyen Galatasaraylılar "Biz bugün kazanamayız" demiştir. Kontrollü başlayan Malatya da "Bunlar kalemize hiç gelmiyor" dedi. Ama sonrasında Galatasaray golü attı ve Malatya şoku atlatamadı."

Haberin Devamı

"Nzonzi her hafta üzerine koyarak oynuyor. Bazı oyuncular çabuk adapte olur. Şimdi 10 puanla dönerlerse tartışılan Galatasaray ligin zirvesindeki yerini alacak"

"Galatasaray'ın yaptığı rotasyon doğru. Derbi öncesi doğru bir karar verdi hoca. Derbide Mariano, Feghouli ve Falcao'yu oynatacak derbide."

YORUM YAZ