MENÜ

RESMİ AÇIKLAMA | Türk iş adamı, İngiliz takımını satın aldı

Kayseri Erciyes Başkanı Ziya Eren, İngiliz takımı Crawley Town'ı satın aldı.

RESMİ AÇIKLAMA | Türk iş adamı, İngiliz takımını satın aldı

Kayseri Erciyesspor Kulübü'nün başkanı Ziya Eren, İngiltere 4. Lig takımı Crawley Town'ı resmen satın aldı.

Ada temsilcisi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile bu gelişmeyi duyurdu.

Kırmızı Şeytanlar lakaplı kulübün bildirisinde, Türk bir yatırımcıdan teklif alındığını devralma işlemlerinin 24 saat içinde gerçekleşeceği dile getirildi.

Uzun araştırmalar sonucunda Crawley Town'da karar kılan Lacivert-Siyahlılar'ın amacının genç futbolcuları yetiştirmek ve Türkiye'deki gurbetçileri İngiltere'de vitrine çıkarmak olduğu ifade edildi.


Federasyon açıkladı: Şike resmen tespit edildi


Doğan Haber Ajansı'ndan Oktay Ensari'ye (DHA) açıklamalarda bulunan Kayserili işadamı iş adamı Ziya Eren, İngiliz kulübünü satın alıp başkanlığını yapmak için 3 aylık yoğun bir çabanın ardından aylar önce başvurduğunu söyledi. Yaklaşık 4 milyon euro değer biçilen ve 120 yıllık tarihi geçmişe sahip kulübün sahip olduğu şirketi satın almak için İngilizlerin kendisini ayrıntılı bir şekilde araştırdığını söyleyen Ziya Eren, "Futbolun yabancısı değilim.

Bu spor kulübünü yöneten şirketin satışta olduğu söylenince ilgi duydum. Araştırdım. Onlar da beni araştırdı. Türk spor adamı olarak, kulübü satın alma adına tüm resmi prosedürü dün itibarıyla tamamladım. Ancak, bu satışa İngiltere Futbol Federasyonu'nun onay vermesi gerekiyor. Kanuni açıdan bu süreci bekliyorum. Onay çıktığı takdirde, Kayseri Erciyesspor Kulübüne İngiltere'den bir kardeş kulüp gelmiş olacak" diye konuştu.

Türkiye'de bir ilk olan Erciyes Üniversitesi bünyesindeki Betül Eren Genom Kök Hücre Merkezi, Ahmet Eren Anadolu Lisesi, Huriye Erden İlköğretim Okulu, ERÜ Ziya Eren Eğitim Fakültesi, ERÜ Ahmet- Beyza -Emre İlaç Araştırma Merkezini yaptırıp bağışlayan ve yaklaşık 10 yıldan beri Kayseri Erciyesspor Kulübü başkanlık görevini sürdüre Ziya Eren halen sac tüccarlığı ile uğraşıyor.

Ziya Eren'in satın aldığı ve resmi prosedürün tamamlanmasını beklediği Crawley Town 120 yıl önce 1896'da kurulmuş köklü bir takım olarak biliniyor. Geçen sezon Lig 1'de mücadele eden Crawley ligi 22'nci sırada bitirerek küme düşmüştü. Bu sezon Lig 2'de de şu ana kadar beklentilerin çok altında kaldılar. Kırmızı-siyahlılar 31 maçta topladığı 37 puanla 24 takımlı ligde 15'inci sırada yer alıyor.

Türk takipçilere teşekkür

İngiliz ekibinin resmi Twitter hesabı, kulübün satın alınması sonrası Türk takipçilerin akınına uğradı.

Crawley Town ise "Bizim yeni Türk Twitter kardeşlerimize hoş geldiniz" ifadeleriyle teşekkür etti.

Haberin Devamı
YORUM YAZ