MENÜ

Rekortmen Timsah!

Dimitar Ivankov... Bursa'da ikinci sezonunu geçiren başarılı kaleci, kurtarışlarının yanı sıra golleriyle de lige damgasını vuruyor. Bulgar file bekçisi dünya sıralamasında zirveye yükseliyor.

Rekortmen Timsah!

Sezona süper bir başlangıç yapan Bursaspor’da tecrübeli file bekçisi Dimitar Ivankov haftaya damgasını vurdu. Diyarbakırspor karşısında penaltı vuruşundan takımına gol kazandıran Bulgar file bekçisi, dünyanın en çok gol atan kalecileri arasına da ismini kazıdı. Toplamda gol sayısını 39’a çıkaran yıldız kaleci, 5 sezondur mücadele ettiği Süper Lig’de de 9. sayısına ulaştı. Yeşil-Beyazlı kulüpte ikinci sezonunu geçiren Ivankov, gollerine devam edeceğini belirterek, “Bu yıl yeni bir hava yakaladık ve hedefimiz üst sıralar. Rakiplerimizin bizden çok çekeceği var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Hedefi ilk üç
Brezilyalı Rogerio Ceni’nin 83 golle ilk sırada yer aldığı dünyanın en çok gol atan kalecileri listesinde Jose Luis Chilavert 62 ile ikinci, Kolombiyalı Rene Higuita 41’le üçüncü, Meksikalı Jorge Campos 40’la dördüncü, Ivankov ise 39’la beşinci sırada yer alıyor. Diğer bir hedefinin de bu listede ilk üçe girmek olduğunu söyleyen Ivankov, “Bursaspor’la bu başarıyı da yakalayacağım” açıklamasını yaptı.

YORUM YAZ