MENÜ

Rekortmen badmintoncu emekliye ayrıldı

Kariyerinde iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan ve badminton tarihinin en iyileri arasında gösterilen Çinli Lin Dan emekliye ayrıldığını duyurdu. 36 yaşındaki Lin Dan, “Fiziksel durumum ve yaşadığım sakatlıklar nedeniyle çektiğim acılar, artık bu spora devam etmemi engelleyecek düzeye geldi. Emekliye ayrılma zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Rekortmen badmintoncu emekliye ayrıldı

Kariyerinde iki olimpiyat şampiyonluğu bulunan ve badminton tarihinin en iyileri arasında gösterilen Çinli Lin Dan emekliye ayrıldığını duyurdu. 36 yaşındaki Lin Dan, “Sevdiğim spor uğruna hayatımı adadım. Ailem, antrenörlerim, takım arkadaşlarım ve hayranlarım, iyi ve kötü zamanlarımda bana hep destek oldu. Ama fiziksel durumum ve yaşadığım sakatlıklar nedeniyle çektiğim acılar, artık bu spora devam etmemi engelleyecek düzeye geldi. Emekliye ayrılma zamanı geldi.” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Pekin 2008 ve Londra 2012 Olimpiyatları’nda tek erkekler kategorisinde altın madalya elde eden Lin Dan, 2011’de düzenlenen 9 önemli turnuvanın tamamını kazanarak badminton tarihinde “Süper Grand-Slam” gerçekleştiren ilk sporcu unvanına ulaşmıştı.

YORUM YAZ