MENÜ

"Rekor kırmak istiyoruz"

A milli futbol takımının yarın 2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde Almanya'ya ile oynayacağı karşılaşma öncesi, Alman takımının kaptanı Philipp Lahm basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

"Rekor kırmak istiyoruz"

Ceylan InterContinental Otel'de düzenlenen basın toplantısında, Lahm maçın favorisinin Almanya olduğunu ve kazanmak için sahaya çıkacaklarını söyledi.

Lahm ayrıca gruptaki son iki maçı da kazanarak elemelerde bir rekor kırmak istediklerini belirtti.

"Elbette biz favoriyiz ama Türkiye de iyi bir rakip. Yarın seyirci avantajları olacak. Biz gücümüzün farkındayız, yarın favori olarak çıkacağız. Önümüzde bir turnuva var ve herkes, özellikle gençlerimiz kendini göstermek isteyecektir. Bu, onlar ve bizim için takım olma yolunda önemli bir motivasyon faktörü olacaktır. Son iki maçımızı da kazanırsak çok mutlu oluruz. Bu bir rekor

olacak ve bunu kırmak istiyoruz. Ödüller seneye verilecek. Dünya Kupası'nın ardından Avrupa Şampiyonası'na katılmak bizi takım olarak mutlu ediyor, kalitemizi de net bir şekilde ortaya koyuyor".

Alman futbolcu, eski takım arkadaşı Hamit'i yarın göreceği için sevinçli olduğunu belirterek, "Kendisini severim, Bayern Münih'teyken iyi anlaşıyorduk. O'nun Real Madrid'e transfer olması sürpriz değil, kapasitesini ve kalitesini biliyorum. Orada da yakında yeteneklerini göstereceğinden eminim" dedi.

Türkiye ve Türk futbolu denince aklına öncelikle kişisel Türk arkadaşlarının geldiğini anlatan Lahm, "Onlar da evlerinde televizyon başında veya statta bu maçı seyredip Türkiye'yi destekleyecekler" diyerek sözlerini tamamladı.

Haberin Devamı
YORUM YAZ