MENÜ

Red Dead Redemption 2, 65 saatlik bir oynanış sunacak

Red Dead Redemption 2 için sürmekte olan bekleyiş, önümüzdeki hafta sonunda sona erecek. Evet, oyunun çıkışı o kadar yaklaştı. PlayStation 4 ve Xbox One için geliştirilmiş olan oyun, 26 Ekim 2018 tarihinde satışa sunulacak. Çıkışına az bir zaman kalmış olmasına rağmen, Red Dead Redemption 2 ile ilgili ek bilgiler de gelmeye devam ediyor. Ancak bu defa, karşımızda senaryo uzunluğuna, animasyon ve diyalog sayısına dair detaylar var. Tabi ki 'ufak' da bir sürpriz.

Red Dead Redemption 2, 65 saatlik bir oynanış sunacak

Vulture sitesinden Harold Golberg, Rockstar Games'ten Kurucu Ortak Dan Houser ile bir söyleşi yaptı. Bu söyleşi, Red Dead Redemption 2 ile ilgili olarak bizleri biraz daha fazla heyecanlandıracak ince ayrıntılar sunuyor. Bu ayrıntılara bakacak olursak, Rockstar Games tarafından yürütülen özenli çalışmanın ne boyutlarda olduğunu ortaya koyuyor. Vulture tarafından aktarılan bilgiye bakılırsa, Red Dead Redemption 2 oyununun nihai sürümünde üç yüz bin kadar animasyon ve beş yüz bin kadar da diyalog bulunacakmış. Senaryo sırasında, oyundaki diğer karakterler ile yaptığımız sohbetler sırasında diyalog seçimlerinin de olacağını öğrenmiştik. Haliyle birbirinden farklı diyalogların sayısının bu seviyede olması pek de şaşırtıcı olmadı.

Haberin Devamı

Bir diğer dikkat çeken nokta ise, Red Dead Redemption 2 oyununun senaryosunun iki bin sayfadan oluşuyor olması. Bu bağlamda, Rockstar Games, Mo-Cap (Hareket Yakalama) için bin iki yüz aktöre ödeme yapmış. Bu aktörlerden yedi yüzü, hareket yakalamaya ek olarak seslendirme yapmış.

Söyleşinin ilerleyen kısımlarında ise, Red Dead Redemption 2 için uzunluk olarak ortalama altmış beş saat civarı bir oynanıştan bahsediliyor. Günümüzdeki açık dünya oynanış oyunlarının geneline bakacak olursak, bu süre iyi bir süre diyebiliriz. Tabi ki oyuncular olarak bu yapıdaki oyunları farklı stillerde oynadığımız için, belirtilen süre duruma göre kısalabilir veya daha çok uzayabilir, ama esasında altmış beş saatten biraz daha uzun olabilirmiş. Geliştirilme aşamasında beş saatlik bir kısım kesilmiş. Oyunun senaryo yazarları, ana karakterimiz Arthur Morgan için iki duygusal yakınlaşma planlamışlar, ama bunlardan bir tanesi, pek de bekledikleri gibi sonuçlanmamış ve kaldırılmış. Buna ek olarak, bazı görevler de teknik açıdan istedikleri gibi olmayacağı veya göre yeteri kadar hoş görünmeyeceği veya lüzumsuz hissettireceği için senaryo dışı bırakılmış. Kaldırılan görevlerden bir tanesinde, Morgan ile trendeki ödül avcılarını bertaraf etmeye çalışıyormuşuz. İlk başta eğlenceli gelse de, sonradan o kadar da eğlenceli olmadığına karar verilmiş.

Haberin Devamı

Son olarak, söyleşide ilginç bir bilgiye daha yer verildi. Kurucu Ortak Dan Houser, Red Dead Redemption 3 oyununu yapabileceğiniz, ama henüz herhangi bir vaatte bulunmuyor. Bunun nedeni ise, Rockstar Games cephesinin Red Dead Redemption 2 oyununun genel anlamda sağlayacağı başarıyı görmeyi istemesi. Bir diğer deyişle, eğer Red Dead Redemption 2 yeteri kadar başarılı bir oyun olursa, bir Red Dead Redemption 3 duyurusu ile karşılaşabiliriz.(turunculevye.com)

YORUM YAZ