MENÜ

Recep Tayyip Erdoğan mitinglere Erzurum'da başlayacak

AK Parti, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mitinglerine 26 Mayıs’da Erzurum’da start veriyor. CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce ve İYİ Parti'nin Manisa milletvekili adayı Hasan Eryılmaz ise ülke ekonomisiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Recep Tayyip Erdoğan mitinglere Erzurum'da başlayacak

AK Parti, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçimleri için mitinglerine 26 Mayıs’da Erzurum’da start verecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son 3 seçim mitingine başladığı ve 24 Haziran seçimleri için başlayacağı Erzurum özel bir anlam taşıyor. AK Parti daha önce 3 seçimde Erzurum’da, 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 51,79, 7 Haziran seçimlerinde yüzde 52,02 oranında ve Anayasa Değişikliği Referandumu’nda ise yüzde 74,5 oranında ‘evet’ oyu aldı.

‘Bağımsız politikaya müdahale etmeyin’

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a döviz kurlarının aşırı yükselmesi konusunda çağrıda bulundu. Erzincan’da konuşan İnce, “Döviz kurları artıyor, bu bize daha yüksek enflasyon ve faiz olarak geri dönecek. Bu tehlikeyi bertaraf etmek için sayın Erdoğan’a sesleniyorum. Size yanlış bilgi veren ekonomi danışmanlarınızı gözden geçirin. Merkez Bankası’nın bağımsız politika uygulamasına müdahale etmeyin” ifadelerini kullandı.

Eryılmaz: Vatandaşın cebinde para yok

İYİ Parti’den 3. sıra Manisa Milletvekili adayı olan Hasan Eryılmaz, son günlerde Dolar, Euro ve altındaki yükseliş sonrası ülke ekonomisiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eryılmaz, “Türkiye yanlış para politikalarıyla adeta ekonomik bir intihara sürüklendi. Vatandaşın cebinde para yok. İftarda et yiyecek durumu yok. Ağır vergi yükleri ve akaryakıta yapılan fahiş zamlar nedeniyle araç sahiplerini araçlarını park yerlerinden çıkaramaz duruma geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı
YORUM YAZ