UEFA olaya el koydu, soruştuma açtı: 10 maç ceza kapıda
21 Şubat 2026, Cumartesi 10:37Güncelleme Tarihi:

Geçtiğimiz günlerde Şampiyonlar Ligi'nde oynanan Benfica-Real Madrid maçında Gianluca Prestianni ile Vinicius Junior arasında bir tartışma yaşanmıştı.
Vinicius JR, Prestianni'nin kendisine ırkçı ifadeler kullandığını iddia etmişti. UEFA ise derin bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında savunma yapan İtalyan oyuncu, 'Maymun demedim, eşcinsel dedim' ifadelerini kullandı.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa konuşan Kylian Mbappe de Prestianni'nin ırkçı ifadeler kullandığını duyduğunu belirterek, "Bunu Benficalı oyuncularda duydu" demişti.

Real Madrid soruşturmanın bir parçası olarak UEFA'ya "mevcut tüm kanıtlar" içeren bir dosya gönderdi.

UEFA'nın disiplin yönetmeliğinin 14. maddesi, hem ırkçı hem de anti-erkek eşcinsel saldırılar için ceza çerçevesinin aynı olduğunu belirtiyor.

