MENÜ

(ÖZET) Real Madrid - Paris Saint-Germain maç sonucu: 3-1

Real Madrid, UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Paris Saint Germain ile karşı karşıya geldi. İspanya temsilcisi 1-0 rövanşında Santiago Bernabéu’da Paris Saint-Germain’i 3-1 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

(ÖZET) Real Madrid - Paris Saint-Germain maç sonucu: 3-1

UEFA Şampiyonar Ligi son 16 turu rövanş maçında Real Madrid, Paris Saint-Germain’i konuk etti.

Haberin Devamı

Santiago Bernabéu’da oynanan karşılaşmanın ilk yarısında Kylian Mbappe, 39. dakikada attığı golle takımını 1-0 öne geçirdi. Fransız yıldız, bu golüyle PSG kariyerinde yeni bir kilometretaşını geride bıraktı. Kylian Mbappe, Zlatan Ibrahimovic'i geçerek kulüp tarihinde en çok gol atan ikinci isim oldu.

Real Madrid’in gollerini 61, 76 ve 78. dakikalarda bulduğu gollerle hat-trick'e imza atan Benzema'dan geldi. 34 yıl 80 günle Karim Benzema, Şampiyonlar Ligi'nde hat-trick yapan en yaşlı oyuncu oldu.

Bu sonucun ardından tur atlayarak adını çeyrek finale yazdıran taraf Real Madrid oldu.

Maçtan dakikalar

Hakem düdüğünü çaldı ve karşılaşma başladı.

13' Kylian Mbappe sol alt köşeye giden güzel bir vuruş yapıyor, ancak kaleci harika bir refleksle uzanıyor ve topun ağlarla buluşmasını engelliyor.

Haberin Devamı

25' Karim Benzema seken topu kontrol ediyor ve uzak mesafeden çok sert bir vuruş yapıyor, top birkaç santim farkla sağdan dışarı çıkıyor.

31' Lionel Messi ceza sahasında boşta ve Neymar gönderdiği güzel pasla topu onunla buluşturuyor, ancak oyuncunun çektiği sert şutta top sağ direği yalayıp dışarı gidiyor.

34' PSG tarafından atılan gol sayılmıyor; video hakemle yapılan kontrolde ofsayt olduğu tespit edilen gol iptal edildi.

39' Kylian Mbappe harika bir bitirici vuruş yapıyor. Neymar tarafından gönderilen olağanüstü ara pasta topla buluşan Kylian Mbappe hızlı bir reaksiyon göstererek kaleciyle karşı karşıya kalıyor ve yakın mesafeden topu sol alt köşeye gönderiyor. Skor şimdi 0:1.

Karşılaşmanın ilk yarısı sona erdi.

Hakem düdüğü ile ikinci yarı başladı.

54' Kylian Mbappe (PSG) tarafından kaydedilen gol ofsayttan dolayı iptal edildi.

61' Vinicius Junior topu ceza sahası içindeki Karim Benzema (Real Madrid) ile buluşturdu ve oyuncu soğukkanlılığını koruyarak yerden kalenin ortasına yaptığı vuruşla golü attı. 1:1.

76' Karim Benzema ceza sahası içinde topu alıyor, güzel bir pozisyona giriyor ve şutunu çekiyor; rakibe çarpan topa kaleci Gianluigi Donnarumma hiçbir şey yapamıyor. Skor 2:1 oluyor.

78' Karim Benzema sekip ayağına gelen topu ceza sahası içinde kontrol ettikten sonra topu sağ alt köşeden ağlara gönderiyor. Skor 3:1.

Haberin Devamı

90+1' Lionel Messi (PSG) orta mesafeli serbest vuruştan kaleyi yoklamaya çalışıyor. Oyuncunun güzel şutunda top az farkla üstten dışarı gidiyor. Bu pozisyon çok güzel bir golle sonuçlanabilirdi! Top sahanın dışına çıkıyor

Maç sona erdi.

Real Madrid - PSG 11'ler:

Real Madrid: Courtois, Carvajal, Militao, Alaba, Nacho, Kroos, Modric, Valverde, Asensio, Vinicius Jr., Benzema

PSG: Donnarumma, Hakimi, Marquinhos, Kimpembe, Nuno Mendes, Danilo, Paredes, Verratti, Messi, Mbappe, Neymar

YORUM YAZ