MENÜ

Real Madrid için bir stoperden fazlası: Sergio Ramos

Sergio Ramos, 2006 yılından bu yana sadece savunmada değil hücumda da Real Madrid’in bir efsanesi haline geldi. Önceki gün Getafe karşısında zaferi getiren İspanyol, b usezonki 11. sayısını kaydetti. Real, takipçisi Barça il earasındaki farkı 4’e çıkardı

Real Madrid için bir stoperden fazlası: Sergio Ramos

İspanyol devi Real Madrid, 2006 yılında Sevilla’dan Sergio Ramos’u transfer ettiği gün tarihi adeta yeniden yazıldı. 34 yaşındaki stoper, 14 yıl boyunca savunmadaki kusursuz performansının yanı sıra adeta bir hücum oyuncusu gibi takımını sırtladı. Ramos, bu sezon da her zamanki gibi skora katkı yaparken, oyununu bambaşka bir noktaya getirdi. Önceki gün Getafe ağlarını sarsan tecrübeli futbolcu, takımına 1-0’lık zaferi getirirken, bu sezonki 11. golünü kaydetti.

Haberin Devamı

10 puana katkı

Bu sezon hücum oyuncularından verim almakta bir hayli zorlanan Real Madrid, Ramos önderliğinde şampiyonluk kupasının bir ucunu tuttu. Bu başarıda büyük pay sahibi olan İspanyol stoper, özellikle; Deportivo, Celta Vigo, Real Sociedad ve Getafe karşısında takımına doğrudan 10 puanlık katkı sağladı. 34 yaşındaki savunmacının, bu inanılmaz katkısı sonrasında Eflatun- Beyazlılar bitime 5 hafta kala ezeli rakibi Barcelona’nın 4 puan önünde yer aldı.

Mertcan Polat

YORUM YAZ