MENÜ

Rapide değil; RapidE...

Aston Martin Rapide'yi zaten hepimiz biliyoruz. Öyleyse gelin, yeni canavar RapidE ile tanışalım...

Rapide değil; RapidE...

Bir Aston Martin Rapide ile bir Aston Martin RapidE arasında önemli bir fark bulunduğunu biliyor musunuz? Büyük harf ile belirtilen özellik ise, RapidE aracının, Rapide sedanın tamamen elektrikli bir konsept modeli olması ve bu araç, ilk defa geçtiğimiz gün tanıtıldı.

Haberin Devamı

21 Ekim tarihinde tanıtılan RapidE, şimdilik sadece bir konsept. Ancak Aston Martin ve Çinli bir yatırım grubu, bu aracın üretim seçeneklerini görüşmeye başladı bile. Eğer bu hareket işletme açısından iyi bir hamle olarak görülürse, Aston Martin'in söylediğine göre RapidE ile yaklaşık olarak iki yıl içerisinde karşılaşabiliriz.

Aston Martin, aracın menzili, gücü veya potansiyel fiyatı gibi herhangi bir özelliği açıklamış değil. Konsept araç Oxfordshire, İngiltere'de Williams Advanced Engineering ile ortak bir çalışma sonucunda üretildi. Bu ekip, Williams imparatorluğunun Formula 1 takımı için teknoloji geliştirmeye yardımcı olmanın yanı sıra, hava-uzay, savunma ve yenilenebilir enerji alanlarında da deneyim sahibi. Başka bir deyiş ile, aracın ekibin ilk çalışması olmadığı söylenebilir.

Haberin Devamı

Aston Martin, Rapide'yi 2010 yılından beri satıyor. Araç, ilk iki yıl boyunca Avusturya'da üretildikten sonra geçtiğimiz üç yılı Aston Martin'in İngiltere'deki Gaydon fabrikasında geçirdi. 470 beygir gücü, 12 silindirli motora sahip Rapide'nin yenilenmiş bir modeli olan Rapide S de sunulan gücü 550 beygir gücüne çıkartarak, eski altı hızlı otomatik vites kutusunu sekiz hızlı bir ünite ile değiştirdi.

Resimlerle: Masaüstünüz için inanılmaz araba duvar kağıtları!



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.
YORUM YAZ