MENÜ

Ranieri'ye Şovalyelik Nişanı

İngiliz Parlamentosu, Leicester City ile geçirdiği tarihi sezon için Claudio Ranieri'yi Şovalyelik Nişanı ile ödüllendirmek istiyor.

Ranieri'ye Şovalyelik Nişanı

İngiliz Parlamentosunda Leicester'ı temsil eden vekil Keith Vaz, Başbakan David Cameron'a yazdığı bir dilekçe ile 2015-2016 Premier Lig sezonunda istatistikleri altüst ederek şampiyonluğu kucaklayan Leicester City'nin teknik direktörü Claudio Ranieri'nin Şövalye Nişanı'ylla ödüllendirilmesini istedi.

Büyük bir Leicester fanatiği olan ve her sezon kombine alan Keith Vaz, bu isteğini takım ilk kez Premier Lig'te birinci sıraya yükseldiğinde dile getirmişti.

Vaz'ın yanı sıra 38 vekil daha İtalyan teknik adamın bu unutulmaz başarısının Nişan ile taçlandırılması gerektiğine inanıyor.

Dilekçe'de "Ranieri'nin sakin ve etkili yönetimi, oyuncularının sahada ve dışındaki hayatlarıyla dünya çapında örnek bir model olmasındaki en büyük etkendir. Onun üstün liderliği ile Leicester bu tarihi başarıya imza attı" ifadeleri kullanıldı.

Alex Ferguson'a verilen Sir ünvanı, İngiliz vatandaşı olmadığı için Claudio Ranieri'ye verilemeyecek. Bunun yerine Şovalye ilan edilebilinecek olan Ranieri'den önce, Brezilyalı Pele ve Amerikalı film yönetmeni Steven Spielberg bu şerefe nail oldu.

Büke Narin/Fanatik.com.tr

Haberin Devamı
YORUM YAZ