MENÜ

Rangers'dan tarihi fark

Rangers, "Old Firm" olarak adlandırılan derbi maçta Celtic’i 1-0 yendi ve rakibiyle puan farkını 19 yapıp liderliğini sürdürdü. Steven Gerrard yönetiminde yenilgisiz yoluna devam eden Rangers böylece rakibine tarihi bir fark yapmış oldu

Rangers'dan tarihi fark

İskoçya 1. Futbol Ligi’nde iki Glasgow ekibinin karşılaştığı "Old Firm" derbisini, Celtic’i 1-0 yenen Rangers kazandı. Bu sezon elde ettiği sonuçlarla ligin açık ara favorisi konumuna gelen namağlup lider Rangers, rakibi Celtic’i ligin 22. haftasında Ibrox Stadı’nda konuk etti.

Haberin Devamı

İlk yarısı golsüz geçen mücadelede Rangers, Callum McGregor’un 70. dakikada kendi kalesine attığı golle rakibini 1-0 mağlup etti. Celtic’te Nir Bitton, 62. dakikada doğrudan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonuçla Rangers, 62 puana yükselerek liderliğini sürdürdü. Son 9 sezondur üst üste şampiyonluğa uzanan Celtic ise 3 maç eksiği ve 43 puanla ikinci sırada kaldı.

Rangers böylece rakibine 19 puan fark yaptı ve lig tarihinde 22.haftada en büyük farkı yakaladı. Steven Gerrard yönetimindeki Rangers, bu sezon lig ve Avrupa Kupalarında hiç maç kaybetmedi

YORUM YAZ