MENÜ

Ramil Guliyev Avrupa'nın tanıtım elçisi oldu

Milli atlet Ramil Guliyev, 9-10 Eylül tarihlerinde ilki yapılacak olan Avrupa-ABD atletizm maçında Avrupa takımının üç tanıtım elçisinden biri olarak açıklandı.

Ramil Guliyev Avrupa'nın tanıtım elçisi oldu

Dünya ve Avrupa şampiyonu sprinter Ramil Guliyev, Belarus’un başkenti Minsk’te 9-10 Eylül tarihlerinde yapılacak olan Avrupa-ABD Atletizm Maçı’nın elçisi olarak açıklandı. Avrupa Atletizm Birliği’nin seçtiği üç elçiden biri olan Ramil, organizasyona geri sayımın devam ettiği son 100 gün içinde çeşitli etkinliklerde tanıtım yapacak. Avrupa Atletizm Birliği’nin açıkladığı üç tanıtım elçisi arasında Ramil Guliyev’in yanı sıra Yunan sırıkçı Ekaterini Stefanidi ve Rus yüksekçi Maria Lasitskene de bulunuyor.

Haberin Devamı

Avrupa Atletizm Birliği Başkanı Svein-Arne Hansen’in fikri olan Avrupa-ABD maçı, 1950’li ve 60’lı yıllarda yaygın olan ikili atletizm maçlarının modern bir versiyonu olarak düşünüldü. Avrupa Karması ile ABD’nin her branşta en iyilerini karşılaştıracak olan iki günlük etkinlik, Doha 2019’a iki hafta kala atletler için de son ciddi sınav olacak.

YORUM YAZ