Diyarbakır Ramazan Bayramı Namazı Saati 2026 - Diyarbakır'da bayram namazı saat kaçta başlıyor, ne zaman kılınıyor ve kaçta bitiyor?
On bir ayın sultanına veda etmenin hüznü ve bayrama kavuşmanın sevinci bir arada yaşanırken, İslam dünyası 2026 yılı Ramazan Bayramı için geri sayıma geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın paylaştığı güncel dini günler takvimine göre 20 Mart Cuma günü başlayacak olan bayramda, özellikle Diyarbakır'da yaşayan vatandaşlar "2026 Diyarbakır bayram namazı saat kaçta?" sorusuna odaklandı.

Mübarek Ramazan ayının ardından bayrama kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Ankaralılar, bayram namazı vakti için geri sayıma geçti. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın yayınladığı 2026 bayram namazı vakitleri takviminde, Diyarbakır'da cemaatle kılınacak namazın tam saati açıklandı. 20 Mart 2026 sabahı kılınacak olan namaz öncesi vatandaşlar, "Diyarbakır'da bayram namazı saat kaçta kılınacak?" ve "Bayram namazı ne zaman?" sorularına yanıt arıyor.
Haberin Devamı ›
DİYARBAKIR BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?
2026 Ramazan bayram namazı Ankara'da 20 Mart Cuma günü 06:53'te kılınacak.
BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?
Niyet edilirken hangi bayram namazı kılınacaksa o ifade edilir. Örnek olarak "Niyet ettim Allah'ım senin rızan için Ramazan Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama"
Bundan sonra imamla birlikte:
1. Rekat Kılınışı
*Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır,
*Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur,
*Tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 2. *Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
*Sonra 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
*Ardından 4. Tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
*İmam; gizlice "Euzü besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. *Cemaat ise sessizce imamı dinler.
*Rüku ve secde yapılarak 2. Rekata kalkılır.
Haberin Devamı ›
2. Rekat Kılınışı
*İmam; gizlice "Besmele" çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat ise sessizce imamı dinler.
*Ardından tekrar tıpkı iftitah tekbiri gibi yeniden eller kulak hizasına kaldırılarak 1. Tekbir alınır ve eller yanlara salınır,
*Sonra 2. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
*Ardından 3. Tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır,
*Son olarak 4. Tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
*Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
*Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir. Bu tekbirlerle birlikte imam hatip minbere çıkar ve bayram hutbesini okur.






YORUMLAR