MENÜ

Ramazan Arslantaş: Modern pentatlon yürek isteyen bir spordur

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanı Ramazan Arslantaş, "Askeri ve zor bir spor dalı olan modern pentatlon biraz da yürek isteyen bir spordur." dedi.

Ramazan Arslantaş: Modern pentatlon yürek isteyen bir spordur

Muğla’da yapılan şampiyonada modern pentatlonun temelini oluşturan atış, yüzme ve koşma etaplarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Başkan Ramazan Arslantaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, burada aynı zamanda milli takım seçmelerini de yaptıklarını söyledi.

Modern pentatlon sporunun askeri ve zor bir spor olduğunu, bu spor dalının 5 disipline dayalı olduğunu belirten Arslantaş, şöyle konuştu:

"Modern pentatlon sabır, disiplin, hoşgörü, sevgi ve saygı ister. Aslında modern pentatlon biraz da yürek isteyen bir spordur. Atıcılık, eskrim, yüzme, binicilik ve koşu dallarında mücadelelerin verildiği modern pentatlonu, Türkiye’de yaygın hale getirmek için çalışıyoruz. Federasyonumuz birkaç yıldır yeni yeni toparlanmaya başladı ve önemli yarışlara katıldık. Amacımız gençlerin eğitim ve öğretimlerini aksatmadan, çok sayıda organizasyon düzenleyerek bu sporu geniş kitlelere tanıtmak."

"Türkiye’de de kendini kabul ettirmeye başladı"

Modern pentatlonun 5 branşla yapılan bir spor olduğu için sloganlarının "bir spordan fazlası" olduğunu kaydeden Arslantaş, "Çocuklarımız, gençlerimiz illaki bu sporlardan birini sevecektir, isteyecektir. Modern pentatlon dünyada çok elit bir spor. Bu spor artık yavaş yavaş Türkiye’de de kendini kabul ettirmeye başladı." diye konuştu.

Yılın her ayı organizasyon yaptıklarını ve gençleri bu spor dallarına çekmeye çalıştıklarını vurgulayan Arslantaş, amaçlarının modern pentatlonu daha çok tanınır hale getirmek olduğunu kaydetti.

"Esas hedefimiz 2024 Olimpiyatları olacak"

2020 Olimpiyatları için mücadele verdiklerini anlatan Arslantaş, şunları söyledi:

"Ancak yeni gençlerimizle yola çıkacağımız için bizim esas hedefimiz 2024 Olimpiyatları olacak. Biz birçok gencimizi mercek altına aldık. İnşallah 2020’den sonra 2024 Olimpiyatlarına damga vuracağımıza eminiz. Milli takım seçmelerinin ardından oluşturacağımız takımımızı ülkemizin bazı bölgelerinde kamplara alacağız. Bu yıl katılacağımız uluslararası yarışlar var. Yakın zamanda Arjantin’de Gençlik Olimpiyatları’na katılacağız. Yapacağımız seçmelerin ardından ufak kategorilerdeki çocuklarımızı da yurt dışına taşıyıp hem onların tecrübe kazanmalarını hem de yurt dışına açılırken biraz ses getirmeyi istiyoruz."

Modern pentatlonda bir spordan fazlası olduğu için gençlerin bu spora yönlendirilmesi gerektiğini anlatan Arslantaş, 2018 yılında da önemli başarılara imza atacaklarına inandıklarını dile getirdi.

Modern pentatlon

Modern pentatlon, aynı gün içinde atıcılık, eskrim, serbest stil yüzme, binicilik ve 3 kilometre koşudan oluşan 5 yarışı içeren spor mücadelesi olarak biliniyor. Yüksek dayanıklılık gerektiren bu sporda, sporcu her spor branşını sadece o sporu yapan sporcuların elit atletleri seviyesinde yapmak durumunda.

AA

Haberin Devamı
YORUM YAZ