MENÜ

R. Madrid, futbol akademisi açıyor

İspanya'nın Real Madrid Kulübü, Özbekistan'da futbol akademisi açıyor. Real Madrid Başkanı Carlos Escudero de Buron, temaslarda bulunmak üzere geldiği Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Mirebrar Usmanov ile bir araya geldi.

R. Madrid, futbol akademisi açıyor

Görüşme sırasında Usmanov, futbolun geliştirilmesine yönelik ülke hükümeti tarafından gerçekleştirilmekte olan çalışmalar hakkında bilgi verirken, görüşmenin ardından Carlos Escudero de Buron’a Usmanov tarafından altın işlemeli geleneksel Özbek giysisi "çapan" hediye edildi.

Haberin Devamı

Özbekistan Futbol Federasyonu’nda yapılan görüşmenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen Carlos Escudero, bu ziyaretin amacının Taşkent’te Real Madrid futbol akademisi açmak olduğunu belirtti.

Carlos Escudero, bu çerçevede Özbekistan Futbol Federasyonu Başkanı Usmanov ile bir araya geldiklerini ve ülkede futbol akademisi açma meselelerini görüştüklerini dile getirerek, "Özbekistan’da futbolun geliştirilmesine yönelik iş birliğine başlayacağız. Bu konuda Özbekistan’ın yardımı lazım" diye konuştu.

Real Madrid’in 55 ülkede 167 futbol akademisi bulunduğunu ve okullarda 30 binden fazla çocuğun futbol eğitimi aldığını hatırlatan Carlos Escudero, bir ülkede futbol akademisi açmaları için bu ülkede buna yönelik ilgi ve imkanın olması gerektiğini, Özbekistan’ın ise Real Madrid futbol akademisinin açılması için uygun bir ülke olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Real Madrid’in yurt dışındaki ilk futbol akademisini Salvador’da açtıklarını hatırlatan Carlos Escudero, günümüzde Amerika kıtasında 103, Afrika’da 43, Çin’de 6 ve Avrupa’da 5 futbol akademilerinin bulunduğunu kaydetti.

AA

YORUM YAZ