MENÜ

QPR 0-1 Chelsea

İngiltere Premier Lig'de 32. hafta mücadelesinde Chelsea, Queens Park Rangers deplasmanında zor da olsa 3 puan almayı başardı.

QPR 0-1 Chelsea

Chelsea, Loftus Road'ta oynadığı 13 maçta 1 galibiyet, 6 Beraberlik ve 6 yenilgi aldı. Son kazandığı maç 1996 senesinde 2-1 lik galibiyetti.

Hazard, bugün Premier Lig'deki 100'üncü maçına çıkıyor. QPR, 26 puanla 18'inci durumda. Loic Remy, dün yapılan antrenmanda sakatlandı. 37 yaşındaki Drogba ilk onbirde. Costa'nın sakatlığı ise devam ediyor. Matic ve Fabregas 9 sarı kart limitinde oldukları için bugün sarı kart görürlerse iki maç ceza alacaklar.

Maça QPR başladı. Chelsea'li oyuncular tek santrfor oynayan Drogba'yı 20 yaşında zannediyorlar galiba. Bir sağa bir sola top atıyorlar. 17'nci dakikada Fabregas serbest vuruşu yerden kullandı, Terry vurdu ve defans uzaklaştırdı. QPR korneri taca dönüştü. İlk yarım saatte Chelsea, Hazard'ı kullanamadı. Her topu ileri vuran QPR karşısında fazla pas yapma şansları olmadı. 44'üncü dakikada Austin sert vurdu, Courtois gole izin vermedi. İlk yarının en önemli gol pozisyonuydu.

Mourinho'nun kaderi bu galiba. Geçen sezon 3 santrforu Torres, Ba ve Eto'o gol atamıyorlardı. Bu sezonun sonuna doğru ikisi sakatlandı. Üçüncüsü 37 yaşında. İlk yarıda gol yok Loftus Road'ta.

Oyuncu değişikliği yok iki takımda. 49'uncu dakikada Phillips'in ortasına Zamora altı pasta vuramadı. Hill sol taraftan vurdu, Courtois başarılıydı. Chelsea, haftaya kendi sahasında United'la oynuyor. Bir hafta sonra Emirates'e gidiyor ve iki santrforu sakat.

Haberin Devamı

Matic ve Fabregas'ın sarı kart görmemeleri gerekiyor. Oscar'ın kornerinde önce Drogba ardından İvanovic yakın mesafeden vuramadılar.

Ramires'in yerine Oscar'ın girmesiyle Chelsea biraz toparlandı. Willian Drogba'ya daha yakın oynamaya başladı. 64'üncü dakikada Phillips'in vuruşunu Courtois inanılmaz bir refleksle kornere çeldi. Çok zor bir pozisyondu. Courtois tek ayak üzerinde kalmasına rağmen çok kritik bir kurtarış yaptı.

Kendi sahasında oynasa bile Chelsea'den alınacak beraberlik QPR için moral bakımından çok önemli. West Ham, Newcastle ve Leicester ile kendi sahasında oynayacakları maçlardan alacakları iki galibiyet 1 beraberlik ligde kalmalarını sağlayabilir.

Fabregas, Chelsea'yla önde

Sol taraftan ceza sahasına giren Hazard'ın pasna Fabregas vurdu ve Chelsea'yi 88nci dakikada 1-0 öne geçirdi.

Haberin Devamı

İki takım da iyi oynamadı. Biri şampiyonluğa diğeri düşmemeye oynayan iki takımın mücadelesinde çok zevkli bir futbol beklenemezdi. Fabregas'ın üç defans oyuncusunun arasından vurduğu top filelere gitti ve kulübü satın aldığı günden beri 700'üncü maçında Chelsea Abramovic'i sevindirdi. Bana göre maçın oyuncusu Joey Barton'du.

Haftaya Cumartesi Wembley'de Arsenal-Reading maçında buluşmak üzere Loftus Road'tan selamlar ve sevgiler.

Edip Adanır / Londra

Takım kadroları

QPR: Green, Isla, Onuoha, Caulker, Hill, Phillips, Barton, Sandro, Henry, Austin, Zamora

Yedekler: McCarthy, Kranjcar, Dunne, Hoilett, Mitchell, Grego-Cox, Comley

Chelsea: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Ramires, Matic, Willian, Fàbregas, Hazard, Drogba

Yedekler: Cech, Filipe Luis, Zouma, Oscar, Mikel, Cuadrado, Brown

YORUM YAZ