MENÜ

PUBG Mobile güncelleme nasıl yapılır? PUBG güncelleme yeni özellikler neler?

Dünya üzerinde 100 milyonun üzerinde oyuncusu bulunan PubG Mobile güncellendi. Android ve iOS akıllı telefonlarda oynanabilen, son dönemin en popüler oyunlarından biri olan PUBG Mobile’a gelen güncelleme ile oyunun 3’üncü haritası kullanıma sunuldu.

PUBG Mobile güncelleme nasıl yapılır? PUBG güncelleme yeni özellikler neler?

Geçtiğimiz haftalarda 100 milyon barajını geçen popüler oyun PUBG Mobile platforma entegre edilen yeni özellik ve harita ile gündemde.

Haberin Devamı

Android ve iOS sürümlerinde gelen güncelleme ile PUBG Mobile’ın üçüncü haritası 4x4’lük Sanhok haritası oyuna entegre edildi.

Güncelleme ile uygulamaya gelen diğer yenilikler şöyle...

Muscle Car: 4 koltuklu üstü açık otomobil.

QBZ: 5.56mm’lik mermi ateşleyen otomatik bir tüfek ve hem tek atış, hem de tam otomatik atma özelliğine sahip.

Kurşun geçirmez UAZ: 4 koltuk ve Playzone’un dışındaki Flare Tabancası kullanılarak elde edildi.

Son hayatta kalanın kazandığı, aksiyon dolu bir battle royale deneyimi sunan PUBG’de 100 oyuncu Erangel, Mirimar ve yeni duyurulan Sanhok adlı üç haritadan birine bırakılarak oyuna başlıyor.

Başta hiçbir eşyası olmayan oyuncular, silah, kaynak ve araçları temin etmek zorundalar.

Haberin Devamı

Oyuncular grup olarak ya da tek tek düşmanları alt ederek oyunu kazanabilirler. PUBG, PC, Xbox Game Preview programının bir parçası olarak Xbox One, iOS ve Android platformlarında oynanabiliyor.

PUBG (Playerunknown's Battlegrounds) Nedir?

PUBG genel hatlarıyla anlatılacak olursa, oyun gerçekten kullanıcıları için mükemmel şekilde tasarlanmış ve çok eğlenceli bir oyun. Takım olarak veya solo şekilde oynanabilen PUBG, FPS oyun kategorisindedir. Oyunda bir uçağın içinde toplanmış olan oyuncular belirledikleri noktalara paraşütle atlayarak adadaki imkanlarla görevleri yapmaktadırlar. Bir oyuna yaklaşık olarak 100 kişi dahil olmaktadır.

Son yıllarda özellikle gençler olmak üzere her yaştan insan online bilgisayar oyunlarını aktif şekilde oynamaktadır. Genel olarak ‘’Knight Online’’ ile başlayan online oyun çılgınlığı ‘’Metin2, World of Warcraft, Dota, Counter Strike, League of Legends’’ gibi bir çok online oyun ile kullanıcı kitlelerini çok üst seviyelere taşıyarak ülkeler arası takımlarla büyük turnuvaların oluşturulmasına vesile olmuştur. Son olarak ortaya çıkan ve herkesin büyük beğenisini toplamayı başaran oyun PUBG olmuştur. Bu oyun Steam platformundan ücreti karşılığında satın alınabilmektedir. Steam, birçok bilgisayar oyununun orijinal versiyonlarının satın alınabildiği çok büyük bir oyuncu platformudur. PUBG de kullanıcı kitlesinin artmasıyla birlikte Steam üzerinde yüksek satış rakamlarına ulaşmayı başaran oyunlar arasına girmiştir.

Haberin Devamı

PUBG Nasıl Oynanır?

Oyunun başlangıç menüsüne girildiğinde önce cinsiyet belirlenir. Sağ bölümden kendinize birkaç adet başlangıç seviyesinde kıyafetler alabilir ve üzerinize giyebilirsiniz.

Oyun içerisinde puan topladıkça sandıklar kazanacaksınız ve bu sandıklar içerisinden kıyafet saç tip değişiklikleri v.b şeylere sahip olabileceksiniz.

İşlemleri tamamladığınızda sol üstten oyunu başlatın. İlk doğuşta bir bekleme süresi olacak ve oyundaki herkes etrafınızda belirecek. Bekleme süresinin tamamlanmasının ardından gördüğünüz tüm oyuncular bir uçağın içerisinde olacaklar. Bu uçak bir adanın başlangıç noktasından bitiş noktasına kadar ilerliyor olacaktır.

Her oyuncu haritada kendine göre belirlemiş olduğu bir noktaya paraşüt yardımıyla iniş yapmalıdır.

PUBG video oyunu her yaştan oyuncu için eğlenceli vakit geçirmeyi sağlamaktadır.

İniş yapıldıktan sonra her oyuncu özgür olacaktır. Bu oyundaki genel amaç olabildiğince en iyi şekilde silah, zırh kask gibi donanımlara sahip olarak rakipleri öldürmek ve haritada yaşayan tek kişi olabilmek. Adaya indikten sonra çevrenizde gördüğünüz evlere sırayla girerek silah, zırh, kask, can, kıyafet, silah eklentileri, mermi gibi hem koruyucu hem de rakiplerinizi öldürmeye yarayacak ekipmanlar toplamalısınız ve toplama işlemini mümkün olduğunca rakiplerinizden önce yapmalısınız. Bu arada dikkat edilmesi gereken nokta her an rakiplerinizden bir veya birçoğuyla karşılaşabilme ihtimalinizdir. O yüzden evlere girerken ve çıkarken ölmemek için sürekli tetikte olmalısınız.

Haberin Devamı

Rakip öldürmek haricinde ada içerisinde hareketinizi kısıtlayacak gaz etkeni de bulunmaktadır. Adaya indikten belli bir süre sonra ada etrafını bir gaz dumanı sarıyor ve buna yakalandığınızda canınız azalıyor. Rakiplerin birbirini daha kolay bulabilmesi için gazlı bölge ada içerisinde geçen süreyle birlikte artmaya başlıyor ve hareket alanı daralıyor. Bu da alan küçüldükçe rakiplerin birbiriyle karşılaşma ihtimalini arttırıyor. Harita üzerinde bir noktadan başka bir noktaya yapılacak ulaşım sadece yürüme ve koşma ile olmuyor. Adada hareket için oyun içerisinde araba, motorsiklet, tekne gibi ulaşım kolaylıkları bulunuyor.

Haberin Devamı

Genel olarak oyunu oynarken hem çabuk hem dikkatli olmalı, aynı zamanda ölmekten kaçınmalı ve öldürmeyi başarabilmelisiniz. Oyunda hedefiniz her zaman daha fazla rakip öldürerek oyunu olabildiğince en yüksek sırada bitirmeye çalışmak olmalıdır. Yüksek seviyede bitirdiğiniz her oyun size ona göre altın denilen oyun parası kazandırmaktadır. Oyun parası ile oyun içerisinde satılan kutuları alıyorsunuz. İster kutuları açarak içinden çıkan kıyafet, bere, eldiven, mont, gömlek gibi birçok oyuncuyu geliştirmek ve değiştirmek için envanterleri kullanabilirsiniz. İsterseniz de oyun parası ile satın aldığınız kutuları hiç açmadan Steam’de gerçek para üzerinden satışa çıkarabilirsiniz.

PUBG oyuncuların tamamı tarafından büyük bir beğeni ile oynanmaktadır

Bluehole tarafından 2017 yılında hizmete sunulan bu oyunun popülerliği gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. 25 Eylül 2017 itibarıyla PUBG Steam’de 1.5 milyon eşzamanlı kullanıcı sayısını geçmiştir. Son zamanlarda yalnızca PC platformunda 10 milyondan fazla satmayı başarmışlardır. Oyunun Steam’da şu anki değeri 70 TL'dir.

YORUM YAZ