MENÜ

Psikolojik savaş

Fenerbahçe, final serisinde 3-1 öne geçerken iki taraf da hem saha içinde, hem de verdikleri demeçlerle saha dışında takımlarını en iyi şekilde motive etmeye çalışıyor.

Psikolojik savaş

Beko Basketbol Ligi’nde final serisinde heyecan dorukta. Fenerbahçe, 4. maçı 17 sayı geriden gelip 3-1’le şampiyonluk yolunda büyük avantaj yakalarken, Efes Pilsen coachu Ergin Ataman erken bir refleksle geçen yılı hatırlattı. Geçen sezon da takım 2-0 geriye düştükten sonra hakemleri ağır bir şekilde eleştiren ve ‘Abdi İpekçi’ye gidip biz de 2 maç kazanacağız’ diyerek takımını motive eden Ataman, aynı söylemleri yine tekrarladı. Yenilginin suçunu önce oyunculara atıp, onların tepki vermesini bekleyen tecrübeli antrenör, ardından da, “Nasıl geçen sene 2-0’dan 4-2 yaptıysak, bu yıl da 3-1’den 4-3 yapacağız” diyerek iddiasını ortaya koydu. Bunda asıl amaç, rakibi hem aşırı hırslandırmak, hem de strese sokmak olarak yorumlandı.

Ağrı dağından alırız
Fenerbahçe cephesi ise geri kalmadı. Coach Ertuğrul Erdoğan, maç sonrası sakin ve temkinli konuşurken Şube Koordinatörü Nedim Karakaş ise, “Şampiyonluğu istiyoruz. Maçın nerede olduğu önemli değil. Ayhan Şahenk, Abdi İpekçi farketmez. Ağrı dağında oynasak, şampiyonluğu Ağrı Dağı’nın ardından alıp geliriz” diyerek hiçbir şekilde geri adım atmayacakları konusunda gözdağı verdi. 4. maçın kazanılmasında taraftarın da önemli rolu olduğunu dile getiren Karakaş, “Oyuncularımız 17 sayı geri düştükten sonra Fenerbahçe formasını giydiklerini hatırladılar. Taraftarlarımız da sonuna kadar bize destek oldu” dedi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ