MENÜ

PSG - Başakşehir maçı sonrası UEFA'dan hakem eğitimlerinde düzenleme

UEFA, en büyük organizasyonu Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile temsilcimiz Başakşehir arasında oynanan maçta meydana gelen ve bir hakem tarafından imza atılan ırkçılık skandalı sonrası hakem eğitimlerinde değişiklik yapma kararı aldı.

PSG - Başakşehir maçı sonrası UEFA'dan hakem eğitimlerinde düzenleme

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde PSG ile temsilcimiz Başakşehir'in karşı karşıya geldiği maçta 4. hakem Sebastian Coltescu'nun imza attığı ırkçılık skandalı, futbol dünyasını harekete geçirmiş durumda. UEFA, en önemli organizasyonunda bir hakem tarafından gerçekleştirilen bu olay nedeniyle hakem eğitimlerinde değişime gitmeyi planlıyor.

Haberin Devamı

Daily Mail'e göre UEFA, önümüzdeki hafta ve önümüzdeki ay gerçekleşecek hakem zirvelerinin gündeminde bu konuya öncelikli bir yer verecek.

UEFA, Coltescu hakkında soruşturma başlatırken tüm ses kayıtları da değerlendirilecek ve yaklaşık 10 gün içerisinde görevlendirilen müfettişin çalışmaları sonucunda bir karar alınacak. Coltescu'ya 10 maçlık bir ceza verilebileceği aktarılırken esas olarak konuya ilişkin kararların ocak ayında gündeme getirilebileceği belirtildi.

YORUM YAZ