MENÜ

PS5'in özellikleri belli oldu!

PS5 bir SSDli olacak, fiziksel medyayı destekleyecek ve Ray Tracing teknolojisi kullanacak. PlayStation sistem mimarı Mark Cerny ile Playstation 5 üzerine bir röportaj yapıldı. Kutunun özellikleri de dahil olmak üzere yaklaşmakta olan PlayStation sistemi hakkında (PlayStation 5 olarak adlandırdığımız) pek çok bilgi öğrenildi. Röportajda, Cerny PS5’in yalnızca “ bir yükseltme” olmadığını garanti etti. Teknik özellikler hakkında meraklı olanlar için belirtmeliyiz ki, olağanüstü bir çip seti kullanılmış, sağlam bir verim vaadi veriyorlar. Hem dijital hem de fiziksel medyayı destekleyeceği ve bu ikisi rasında hiç bir fark hissetmeyeceğinizi belirtti.

PS5'in özellikleri belli oldu!

Yeni kutunun hedeflerinden biri daha güçlü olmak ve daha hızlı(ya da hiç) yükleme süreleri sunmak olduğundan, konsolun özelliklerinin buna uyması gerekiyor. PS5 üçüncü nesil AMD Ryzen işlemcilerden güç alacak. 7nm Zen 2 mikro mimarisi ile üretilen bu sekiz çekirdekli işlemcilerin yeni nesil konsola çok ciddi bir güç sağlaması bekleniyor. Buna ek olarak, sistem, bir görüntü oluşturmak için ışık yolunu izleyen bir teknik olan ışın izleme özelliğini kullanacak. Başka bir deyişle, görüntülerde inanılmaz derecede gerçekçi ışık efektleri oluşturulmasını sağlayacak. Bu daha önce hiçbir video oyun konsolunda kullanılmamıştı.

Haberin Devamı

PS5in özellikleri belli oldu

Geliştirilmiş görsellerin yanı sıra, Cerny’ye göre AMD çipi PS5 ile ses deneyimimizde de daha yoğun bir hissedilebilirlik sağlayacak. Böylece oyun esnasında mekanlarda oluşan sesleri gerçek hayatta hissetmemiz gerektiği gibi hissedeceğiz. Mesela derin bir suyun içindeki sesleri sanki basıncı kulaklarımızda yaşıyormuşuz gibi gerçeklik hissi yaşatarak bize sunacak. Ve bunun için PS5 herhangi bir ek donanıma ihtiyaç duymayacak.

Röportaj sırasında belirtilen bir diğer nokta ise sabit disk yükseltmesiyle ilgiliydi. Belirtilene göre Playstation 5 SSD içerecek. Bu, sistemin genel olarak yükleme sürelerinin hızını önemli ölçüde artıracaktır. Cerny buna örnek olarak, PS4’te Marvel’in Spider-Man’indeki hızlı seyahat özelliğini gösterdi. Baştan sona bu işlem 15 saniye sürüyor. Aynı şeyi henüz geliştirilme aşamasında olan PS5’te ise bu işlemin bir saniyeden az sürdüğünü belirtti.

Haberin Devamı

Röportajda ayrıca kutunun 8K görüntüyü destekleyeceği doğrulandı.

Cerny özellikleri hakkında daha fazla bilgi vermedi, ama en azından şimdi öğrendiklerimiz bile heyecan uyandırıcı. Cerny’nin röportajda bahsettikleri PS5 in yapabileceklerini gerçekten yansıtıyorsa, müthiş bir konsolla karşı karşıyayız demektir. PS4 oyunlarıyla geriye dönük uyumluluk sağlayacağını biliyoruz. Aynı zamanda hala PSVR ile de çalışmaya devam edecek. (Psoyun.com)

YORUM YAZ