MENÜ

Prost: Yeni dönem Red Bull'a yarayacak

Alain Prost, Sebastian Vettel ve Red Bull'un, gelecek yılki kural değişiklikleri nedeniyle "şanslı" olduğunu ifade etti.

Prost: Yeni dönem Red Bull'a yarayacak

V6 motorlara geçilmesiyle yaşanacak köklü değişikliklerin, griddeki rekabet mücadelesini yeniden başlatması beklense de, Prost, yeni dönemin Red Bull'a yarayacağını belirtti.

Haberin Devamı

Prost, yeni kuralların ortaya çıkaracağı zorlukların, üst üste dört dünya şampiyonluğunun ardından Red Bull'un gevşemesini engelleyeceğini, daha da önemlisi Adrian Newey faktörünü yeniden ön plana çıkaracağını dile getirdi. F1 kariyerinde dört kez mutlu sona ulaşan Prost, "Sebastian ve taıkm bir bakıma kural değişiklikleri olduğu için şanslı. Dört kez şampiyon oldular, ki bu gerçekten olağanüstü. Şimdi bu yeni düzenlemelerle motivasyonlarını yitiremeyecekler, çünkü yeniden çalışmaya mecburlar" yorumunda bulundu.

Prost, "Adrian da açıkçası, yeni bir kemik bulduğu için, önünde yeni bir hedef olduğu için çok mutlu" şeklinde konuştu.
Vettel'in kendini kanıtlamak için başka bir takımda kazanmak zorunda olduğu yönündeki yorumların hatırlatılması üzerine Prost, Alman pilotun yeni dönemde kazanarak da kendini kanıtlayabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Prost, "Onun yerinde olsaydım, yeni kurallar ve yeni bir araçla, farklı bir şeylerle kazanabileceğimi kanıtlardım, bu en iyi cevap olurdu" dedi.

Kaynak: Turkiyef1.com

YORUM YAZ