MENÜ

Potanın engel tanımayan yıldızları

Adana Engelliler Spor Kulübü, Tekerlekli Sandalye Basketbol 1. Ligi'nde yaptığı 22 maçın 21'ini kazanarak Süper Lig'e yükseldi.

Potanın engel tanımayan yıldızları

Engelleri nedeniyle yaşadıkları sorunlara rağmen hayata sporla tutunan gençlerden oluşan Adana Engelliler Spor Kulübü, ligde önemli bir başarıya imza attı. Bu sezon yaptığı maçlardan sadece birinde başarısız olarak namağlup unvanını kaybeden takım, yokluklara rağmen Süper Lig’e "merhaba" demenin mutluluğunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Kulüp Başkanı Gürsel Kocatürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün Menderes Spor Salonu’nda yaptıkları Balıkesir Belediyesi Engelli maçını 71-46 kazanarak Süper Lig’e yükseldiklerini söyledi.

Kocatürk, ligde yaşadıkları maddi sıkıntılara rağmen sporcularının ve teknik heyetin bunu sahaya yansıtmadığını belirterek, bunun sonucunu şampiyonluk elde ederek aldıklarını kaydetti.

Süper Lig’e yükseldikleri için büyük mutluluk yaşadıklarını bildiren Kocatürk, şunları kaydetti:
"Geçen sezon çeşitli maddi sıkıntılar nedeniyle Süper Lig’den talihsiz şekilde 1. Lig’e düşmüştük. Bunu kısa sürede atlatıp 1. Lig’e çok iyi bir başlangıç yapmıştık. Sporcularımız da azimlerinden ödün vermeden çok iyi maçlar çıkardılar. Bunun karşılığını çok iyi aldık. Ligde sadece Bornova Barışgücü Spor Kulübü takımına yenildik. Yaptığımız 22 maçın 21’ini kazanıp, şampiyon olarak tekrar Süper Lig’e yükseldik. Bu sezon çok sıkıntı çeken ve kısıtlı kadro ile büyük mücadele veren takımımız, zor şartlar altında hedefine ulaştı. Çok mutluyuz. Süper Lig’de başarılarımızı artırmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

Haberin Devamı

"Desteğe ihtiyacımız var"
Kocatürk, başarılı bir takım olduklarını ancak Süper Lig’de yeni transferlerle takımı daha da güçlendirmek için desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Süper Lig’de büyük bütçeli takımların yer aldığını anlatan Kocatürk, şöyle devam etti:
"Maddi anlamda kötü durumdayız. Sponsor bile bulamıyoruz. Sadece Büyükşehir Belediyesi tarafından takımımıza ayda bir miktar maddi desteğin haricinde hiçbir gelir kaynağımız yok. Verilen destek takımın bir deplasman giderini bile karşılamıyor. Sporcularımızın çoğunun maddi durumu zayıf. Süper Lig’de daha da başarılı olmak için desteğe ihtiyacımız var. Süper Lig zorlu bir maraton. Ancak verilecek desteklerle bunun da üstesinden geleceğimize inanıyorum."

AA

YORUM YAZ