MENÜ

Popüler yayın platformu Twitch, Çin'de yasaklandı!

Geçtiğimiz ay izlenme sayılarında patlama yapmasına rağmen, popüler yayın platformu Twitch Çin’de engellendi.

Popüler yayın platformu Twitch, Çin'de yasaklandı!

Twitch uygulamasını indirmek isteyen kullanıcılar, mobil uygulama mağazalarından uygulamanın kaldırıldığını görmeleriyle büyük hayal kırıklığı yaşadılar. Benzer şekilde, platforma web tarayıcısı üzerinden erişmeye çalışmak da bağlantının kesilmesiyle sonuçlanıyor.

Haberin Devamı

Twitch indirme listelerinin başındaydı

Geçtiğimiz ay Çin’deki Twitch uygulaması, iOS App Store‘da en çok indirilen üçüncü uygulama olarak büyük bir başarı yakalamıştı. İndirmeler ve izlenme sayılarındaki ani artış, öncelikle platformun popüler olmasına sebep olan Asya Oyunları‘na atfedilebilir.

Popüler yayın platformu Twitch, Çinde yasaklandı

Peki neden engellendi? Net bir cevap yok ama Abacus‘a göre, devlet Twitch’in Çinli kullanıcılarda oyun bağımlılığı yarattığını düşünüyor. İnsanlar genel olarak bu durumun özgürlükleri kısıtlamanın başka bir şekli olduğuna inanıyorlar.

Diğer yayın haberlerinde; 900’den fazla bölüm ve 16 filmin yayınlandığı çılgın bir Pokemon yayını var. Sosyal video platformu 27 Ağustos’ta başlayarak; 16 film ve 19 sezonluk anime dizisini (ki bu 932 bölümden oluşuyor) içeren efsanevi bir Pokemon canlı yayın etkinliği başlattı. (Psoyun.com)

YORUM YAZ