MENÜ

Pochettino VAR'a sahip çıktı

‘VAR, Premier Lig’in dinamizmine zarar verir’ diyen Tottenham Teknik Direktörü Mauricio Pochettino, VAR kararları ile Devler Ligi’nde yarı finale çıktıkları Manchester City maçının ardından yeni sisteme sahip çıktı: “Aleyhinize de olsa, lehinize de olsa VAR’a güvenmek zorundasınız. Hâlâ bu sistemle ilgili şüphelerim var. Ancak VAR’ın vereceği her kararı kabul etmelisiniz. Tıpkı ilk maçtaki penaltı gibi...”

Pochettino VAR'a sahip çıktı

Nefeslerin kesildiği Devler Ligi çeyrek final karşılaşmalarının ikinci ayakları tamamlandı. Önceki gün oynanan ve gol düellosuna sahne olan Manchester City-Tottenham maçına ise VAR kararları damga vurdu. Büyük bir heyecana sahne olan karşılaşmanın 73. dakikasında Fernando Llorente’nin golü sonrasında City’li oyuncular itirazda bulundu. Karşılaşmanın hakemi milli gururumuz Cüneyt Çakır ise VAR incelemesi sonrasında gol kararını verdi ve skor 4-3’e geldi.

Haberin Devamı

City yıkıldı

Bu dakikanın ardından baskılarını artıran City, son dakikada Sterling’in attığı golle büyük bir sevinç yaşadı. Ancak VAR’a giden Cüneyt Çakır, ofsayt gerekçesiyle golü geçersiz saydı ve City cephesi adeta yıkıldı. Tottenham ise ilk maçtaki 1-0’lık skorun avantajı ile yarı finale yükselmeyi başardı.

‘VAR oyunu değiştiriyor’

Gelecek sezon başından itibaren İngiltere’de de uygulanmaya başlayacak olan VAR sistemi hakkında daha önce, “Premier Lig’in dinamizmine zarar verir” diyen Tottenham’ın hocası Pochettino, City maçı sonrasında ise yeni sisteme sahip çıktı. VAR kararları ile yarı finale yükselme sevinci yaşayan Pochettino, “Aleyhinize de olsa, lehinize de olsa VAR’a güvenmek zorundasınız. Daha önce söylediğim gibi, VAR’ın futbola gelmesi oyunu biraz değiştirecektir. Hâlâ bu sistemle ilgili şüphelerim var. Ancak VAR’ın vereceği her kararı kabul etmelisiniz. Tıpkı ilk maçtaki penaltı gibi...” diye konuştu.

YORUM YAZ