MENÜ

PlayStation Classic akıllı telefon adaptörlerini destekleyecek

20 klasik PS1 oyunuyla gelecek Sony’nin mini nostalji konsolu PlayStation Classic bu hafta duyurulmuştu. Ancak duyurunun ardından donanım noktasında bazı sorular ortaya atıldı.

PlayStation Classic akıllı telefon adaptörlerini destekleyecek

En önemli sorulardan biri, PlayStation Classic‘in kutu içeriğiyle ilgiliydi ve USB AC adaptörünün ayrı olarak satılacağı açıkça ortaya kondu. IGN’e e-posta yoluyla açıklama yapan bir PlayStation sözcüsü, güç adaptörünün ayrı satılma kararı hakkında yorum yapmadı, ancak günlük hayatımızda yaygın kullandığımız şarj adaptörlerin kullanılabileceğini belirtti:

Haberin Devamı

“PlayStation Classic için güç, akıllı telefonlarla gelenler de dahil olmak üzere 5V / 1.0A gereksinimini karşılayan herhangi bir USB güç kaynağı kullanılarak sağlanabilecek.”

Bu durum ilk defa görülmüyor. Yeni Nintendo 3DS ve Yeni 3DS XL, USB adaptörsüz bir paketle birlikte geldi.

PlayStation Classic, DualShock ve Analog tasarımlarını içermeyen 2 kontrol cihazıyla birlikte gelecek. Kontrol cihazları ilk PlayStation ile çıkan ve analog olmayan tasarımlara sahip.

Yeni mini konsolda DualShock 4 gibi diğer kontrol cihazlarının da USB portları üzerinden çalışıp öalışmayacağı da soruldu ve PlayStation sözcüsü: “İlk PlayStation veya daha sonraki platformlar için tasarlanan çevre birimleri, yalnızca paketteki kontrol cihazlarıyla çalışabilecek olan PlayStation Classic’te desteklenmiyor.” diyerek konuya netlik getirdi. Yani Ape Escape gibi analog çubukları gerektiren klasik oyunlar muhtemelen sistemde yer almayacaklar. (Psoyun.com)

YORUM YAZ