MENÜ

PlayStation 5'in varlığına dair yeni bir ipucu ortaya çıktı!

Bir Square Enix geliştiricisinin LinkedIn profilindeki bilgiler gerçekse PlayStation 5 yolda ve Square Enix şu anda platform için AAA oyun projesi üzerinde çalışıyor. PS5 hakkında artan söylenti ve spekülasyonlara bir yenisi daha eklendi. Tahminlere göre yeni nesil konsollar 1 veya 2 yıl içinde gelebilir. PlayStation 5’in geleceğini de biliyoruz, ancak daha önce konsol açıkça doğrulanmamıştı.

PlayStation 5'in varlığına dair yeni bir ipucu ortaya çıktı!

Tomohiro Tokoro, eski Final Fantasy XV Yönetmeni Hajime Tabata tarafından kurulan Square Enix stüdyosu olan Luminous Productions‘ta 3D Karakter Sanatçısı. Tokohoro’nun deneyim bölümündeki iş listelemelerinde ve LinkedIn profilinde bir sonraki nesil konsola referans verdiği “PS5 için Yeni AAA Oyunu” ifadesi yer alıyor. Bu tarz ifadelerin çoğu sistemi PlayStation 5 olarak adlandırmaktan ziyade “yeni nesil” olarak adlandırıyordu.

Haberin Devamı

PlayStation 5in varlığına dair yeni bir ipucu ortaya çıktı

Sony yeni nesil konsolların geliştirildiğini doğruladı, ancak PlayStation 5 adını henüz resmi olarak onaylamadığının altını çizelim. Tokoro PlayStation’ın bir sonraki nesil cihazı üzerinde çalıştığını belirtiyor ve PS5 olarak adlandırıyor. Ayrıca, Tokoro’nun profilinde PS5’ten özel olarak bahsedilmesi ve diğer yeni nesil konsolların yer almaması da ilginç. Bu durum Luminous Productions’ın AAA Square Enix oyunlarının PlayStation’a özel olabileceğini gösteriyor olabilir mi?

PlayStation 5 için tahminler 2020’yi gösteriyor

Çoğu rapor, PlayStation 5‘in geliş tarihinin 2020’de olacağına işaret ediyor. Sony’nin önceki konsol tanıtımlarına bakılırsa E3 gibi büyük bir sektör etkinliğinde değil, özel bir etkinlikle tanıtılacak gibi görünüyor. Dijital satın alımlar dahil olmak üzere PS4 kütüphanesiyle geriye dönük olarak uyumlu olacağına dair kanıtlar da var. Daha önce ortaya atılan bir sızıntıya göre; Sony’nin konsol için AMD Ryzen teknolojisiyle ile çalıştığı anlaşılıyor. (Psoyun)

YORUM YAZ