MENÜ

Play-off Ateşi!

Son yılların en çekişmeli sezonunda Play-Off başlıyor. Alışılmışın aksine bu yıl 5 şampiyonluk adayı birden var. İlk turda tüm gözler kuşkusuz Beşiktaş-Fenerbahçe kapışmasında olacak.

Play-off Ateşi!

Galatasaray-Tofaş (Tahmin: 3-1)

Haberin Devamı

Galatasaray Medical Park, bütün bir sezonu domine edip 43 yıl sonra bir kez daha ligi lider bitirdi. Euroleague’de de çok başarılı maçlar çıkardılar. Ancak sezon sonunu kötü ve formsuz bitirmeleri, Play-Off öncesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Farklı yendikleri Fener maçı sonrası Mersin’e uzatmada mağlup olurken Erdemir’i uzatmada yendiler. Aliağa’yı ise, son 2.5 dakikaya 10 sayı geride girdikleri maçta mucize eseri devirdiler. Takım en kritik dönemde kesinlikle form olarak zirvede değil. Tofaş sakatlıkları geride bıraktı ve yavaş yavaş toparlanıyor. Son 1 ay içinde İstanbul’da Galatasaray ve Beşiktaş’a uzatmada kaybettiler. Kesinlikle direnç göstereceklerdir. 1. ve 8. arasındaki seri bence kolay geçmeyecek. Tofaş, her maçta oyunun içinde kalabilir. Derin bir kadrosu da var. En azından 1 galibiyet alacaklardır. Ama her şeye rağmen favori tabii ki Galatasaray .

Haberin Devamı

A.Efes-Pınar KSK (Tahmin: 3-2)

Anadolu Efes, sezona çok iddialı girmesine rağmen, beklediğini bulamayan takımlardan. Ersan İlyasova’nın gitmesi, İlievski’nin bekleneni verememesi, Kerem Gönlüm’ün geç dönmesi, Ermal’in sakatlığı onları etkiledi. Coach Ufuk Sarıca ile de yollarını ayırdılar. Asıl hedefleri Final-Four’un çok uzağında kaldılar. Yeni coach Zouros’la çok iyi basketbol oynadıkları söylenemez. Takımın kimyasında sorun var. Pınar Karşıyaka ise dar rotasyonuna rağmen sezon sonunu çok iyi getirdi. Şaşırtıcı bir şekilde yenildikleri Olin Edirne maçı hariç son 8 haftada 7 galibiyet aldılar. Çok yüksek tempolu ve göze hoş gelen basketbol oynuyorlar. Efes karşısında şansları geçen yıldan fazla. 3-0’la süpürüleceklerini sanmıyorum. Ama kadro derinliklerinin bulunmaması onları bu seride dezavantajlı kılıyor. Efes, zor da olsa yarı finalist olur.

Banvit-A.Petkim (Tahmin: 3-1)

Banvit, ligin ilk 4 haftasında 3 yenilgi aldıktan sonra takip eden 26 maçın tam 24’ünü kazanma başarısını gösterdi. İnanılmaz bir performans sergilediler. Hiç kuşkusuz ligin en istikrarlı takımı Banvit. Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı İstanbul’da yenen Bandırma ekibi bu 5 yenilgiden birini Play-Off’taki rakibi Aliağa karşısında aldı. Banvit’in en dikkat çekici yönü 12 kişiyle birden oynayabilmesi, geniş bir rotasyona sahip olması. Aliağa da tarihinin en iyi sezonunu geçirdi ve ilk kez Play-Off’a kaldı. Onlar da yabancılardan önemli katkılar alırken, Ümit, Orhan, Hakan, Ersin, Caner gibi derin bir yerli kadrosuna sahip. Tek eksikleri tecrübe. Onlar da Banvit karşısında sürpriz peşinde koşacaktır. Bu serinin de çok çekişmeli ve keyifli geçmesini bekliyorum. Aliağa da en az 1 galibiyet alır.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe (Tahmin: 3-1)

Play-Off’un ilk turunda gözler bu seride olacak. Son 5 yılda tam 4 şampiyonluk yaşayan Fenerbahçe Ülker, ilk kez favori olmadığı bir seriye çıkıyor. Sezon başında yaptıkları yanlış transferlerin cezasını şimdi çeken Kanarya’da sakatlıklar da onların belini iyice büktü. Tomas, Mirsad ve Oğuz sezonu kapadı. Uzun rotasyonunda iyice daraldılar. Türkiye Kupası ve EuroChallenge şampiyonu Beşiktaş, moralli ve formda. Onlar da sezon boyunca bir sürü çalkantı yaşamalarına rağmen dimdik ayakta kaldı. Saha ve seyirci avantajı onların yanında. Fener sağlıklıyken bile iyi basketbol oynamıyordu. Özellikle savunmada problemleri var. Eksikler nedeniyle takım bütünleşip reaksiyon göstermezse, işleri zor. Beşiktaş favori olduğu seride tura yakın taraf.

Haberin Devamı

PLAY-OFF PROGRAMI

BUGÜN
17.30 Banvit-Aliağa Petkim (Kara Ali Acar)
20.00 Galatasaray M.P.-TOFAŞ (Abdi İpekçi)

YARIN
15.00 Beşiktaş Milangaz-F.Bahçe Ülker (Akatlar)
20.00 Anadolu Efes-Pınar K.Yaka (Sinan Erdem)

8 MAYIS SALI
18.30 Aliağa Petkim-Banvit (ENKA)
20.30 TOFAŞ-.G.Saray M.Park (Bursa Atatürk)

9 MAYIS ÇARŞAMBA
18.30 Pınar Karşıyaka-Anadolu Efes (Karşıyaka)
20.30 F.Bahçe Ülker-BJK Milangaz (Ülker Arena)

YAYIN: Tüm maçlar LİG TV3’ten yayınlanacak.

Hazırlayan: Gökhan German

YORUM YAZ