MENÜ

"Platini, dezavantaj olmaz"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA Başkanı Michael Platini'nin, EURO 2016'yı düzenlemeye aday olan ülkelerden Fransa'nın vatandaşı olmasının Türkiye'nin adaylığı için dezavantaj olmayacağını söyledi.

"Platini, dezavantaj olmaz"

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin EURO 2016 adaylığını değerlendirmek üzere İstanbul’a gelen UEFA heyetini Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde kabulünün ardından, aynı yerde yapılan basın toplantısına, Türkiye’yi temsilen Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, UEFA’yı temsilen ise UEFA Yönetim Kurulu Üyesi ve Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı Gilberto Madail ile UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti katıldı.

Mahmut Özgener, bir gazetecinin, "UEFA Başkanı Platini’nin Fransız olması kafanızda soru işareti yaratıyor mu?" sorusu üzerine, adaylıkta Fransa, İtalya ve Türkiye’nin yarıştığını belirterek, "Çok önemli iki futbol ülkesi İtalya ve Fransa’ya büyük saygı duyuyoruz. Şampiyonanın yapılacağı ülkeyi seçecek kurul UEFA İcra Kurulu. Bu kurul 16 üyeden oluşuyor. Bu kurulun 3 üyesinin kendi ülkesi aday. Böyle bir süreçte bunun dezavantaj olacağına inanmıyorum" diye konuştu.

Bu arada, daha önce basın toplantısında yer alacağı bildirilen Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak’ın Başbakan Erdoğan ile görüştüğü için toplantıya katılamadığı bildirildi.

YORUM YAZ