MENÜ

Plaklara internet dopingi!

İnternet üzerinden yapılan müzik yayınları, ilginç bir şekilde plak satışlarını uçuruyor!

Plaklara internet dopingi!

Yeni bir araştırma, internet üzerindeki müzik yayınlarının plak satışlarını arttırdığını ortaya koyuyor. ICM Unlimited tarafından düzenlenen bir anketin sonuçlarına göre plak satın alan kişilerin yarısı, şarkıları önce Soundcloud veya Spotify gibi bir yayın sitesinde dinliyor. İlginç bir şekilde, ankete katılan plak satın alıcılarının yüzde 7'sinin bu plakları dinlemek için bir pikabı bile bulunmamakta.
2014 yılında 2.1 milyon adet uzunçalar plak satılmıştı ve bu da 21 yılın en üst seviyesi anlamına gelmekte. Official Charts Company tarafından yayınlanan sayılara göre uzunçalar satışları 2016 yılında da artmaya devam etti ve yılın ilk üç ayında 637.056 uzunçalar satıldı.
Plak satın alanların verdikleri sebepler ise oldukça değişkenlik göstermekte. Bu sebeplerin arasında dekorasyon amaçlı, eski bir his yakalamak için, bir koleksiyonun parçası olması için, fiziksel olarak tutulabilen ve oynatılabilen bir şey olduğu için, müzisyenlere finansal destek sağlamak için, sadece dinleme hakkına sahip olunan internet üzerinden bir kopyanın yerine gerçekten müziğin bir kopyasına sahip olmak için ve plakların dijitallerden daha iyi bir kalite sunduğuna inanıldığı için gibi farklı sebepler bulunmakta.
Ancak bu araştırmanın bir diğer göstergesi, müziklerin yüzde 73'ünün artık internet üzerinden satın alındığını göstermekte. Amazon, tüm satışların yüzde 27'si ile en büyük internet perakende mağazası olarak gözükürken, ikinci sırada yüzde 18 ile iTunes yer almakta. Süpermarketler satışların yüzde 10'unana sahip ve müzik mağazaları da yüzde 7'sine sahip.
Araştırmanın bulgularına göre erkeklerin müzik mağazalarını ziyaret etme ihtimalleri kadınlara göre çok daha fazla ancak kadınların sayısı giderek artmakta. Plak satın alımı yapan yaş gruplarının başında ise 25-34 yaş aralığı (yüzde 34) bulunmakta. Devam eden yaş gruplarının sırası ise 35-44 (yüzde 22), 45-54 (yüzde 18), 18-24 (yüzde 16) ve 55-64 (yüzde 10) şeklinde gözükmekte...
Resimlerle: 25 Enteresan Özel Plaka



Daha fazlası için www.chip.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz.


Haberin Devamı
YORUM YAZ