MENÜ

Pitbull'a karşı Tazmanya canavarı

'Ezberbozan' Carson ile Bursa'da görüştük, A'dan Z'ye aklımıza gelenleri sorduk. Hiç 'cevap yok' demedi, hep Türkiye ve Bursa'dan övgüyle bahsetti. Tabii ki röportajın finalinde de yarınki rakibi Galatasaray'a mesaj gönderdi!

Pitbull'a karşı Tazmanya canavarı

Adı; Scott Carson... Bursaspor’un müthiş transferi; çünkü ‘O’ aynı zamanda İngiltere Milli Takımı’nın kalecisi... Bizim çocuklar Ada’ya kapağı atmak için uğraş verirken; ‘O’ Ada’dan Türkiye’ye geldi.

Türk Futbolu’nun kalite sorunu yok

* Futbolun beşiği İngiltere’den Türkiye’ye geldin... Biz, bu durumun tersine alışkınız. Ezberi bozan isim oldun sen... Nasıl bizim memleket?

- Aklımda hiç bir ön yargı olmadan geldim Bursaspor’a.. Ve kısa süre içinde gördüm ki, her şey mükemmel... Zaten imza öncesi gelip şehri gezmiştim ve çok beğenmiştim. Futbol açısından da 5 haftalık tecrübem oldu. Atmosfer mükemmel. Takımlar genelde çok iyi ve performanslar birbirine çok yakın. Rekabet inanılmaz. Futbolun kalitesi de gayet yüksek...

Çaycısı, masörü biz bir aileyiz

* “Bursaspor bir aile” demiştin gelir gelmez. Bu kanıya nereden vardın daha ilk günden?

- İmza için kulüp binasına gelmiştik. Teknik heyetle, kulüp personeliyle, çaycıyla, masörle, futbolcularla, yöneticilerin büyük çoğunluğuyla tanıştık. Bu ilgi, bu sıcak temas beni şaşırtmıştı. Çünkü İngiltere’de bir takıma imza atacaksanız ya başkanı görürsünüz ya da sportif direktörü, o kadar... İşte bu nedenle bir aileye geldiğimi anladım ve şu an, buraya geldiğim için büyük mutluluk duyuyorum.

Bursa’ya gelişim bir meydan okuma

* Bursa’ya gelirken aklında hiç soru işaretleri yok muydu? Başka bir ülke, başka bir kültür... Üstelik İngiltere Milli Takımı’na çağrılan birisin. Göz önünde olmak senin açından daha iyi değil miydi?

- Hayır... İngiltere’de kalabilir, kariyerimi orada sürdürebilirdim. Teklifler de vardı. Fakat ben yeni bir ülke, yeni bir tecrübe yaşamak istedim. Bu durumun, kariyerime daha büyük katkı sağlayacağını düşündüm. Becerilerimi geliştirebirdim. Evet, Bursaspor’a gelişim bir meydan okuma.

Ozan milli değilse çok yıldızınız var!

* Bursaspor 2 sene önce şampiyondu, geçen sene de 3. oldu. Sen ve diğer yabancılar millisiniz;
fakat yerlilerden A Milli yok.

- Serdar Aziz, Ümit Milli Takım Kaptanı... Önümde oynadığı için onu çok iyi tanıyorum ve kesinlikle milli takımın birinci seviyesinde oynaması gerektiğini düşünüyorum. Bizde 5 haftanın en iyisi Ozan İpek’ti... Müthiş oyuncu. Çok yetenekli, güçlü... Buna rağmen A Milli Takım’a çağrılmıyorsa; demek ki Türkiye’de sol kanatta oynayan inanılmaz oyuncular var!!!

Dünyanın en iyisi elbette Reina

* Dünyanın en iyi kalecisi kim?
- Reina; O bir Liverpool efsanesi.

* Lakabın Carse... Anlamı nedir?
- Hiç bir anlamı yok. İsmim Carson, arkadaşlarım daha kısa bir şey olsun diye Carse diyor!

* Kardeşin de kaleciymiş. Bu, genlerden gelen bir şey mi!
- Sadece tesadüf... İkimiz çok farklıyız. Ben çocukluğumdan beri kaleci olmak için çalıştım. Kardeşim ise eline fırsatlar geçmesine rağmen kariyerine son verdi. Şimdi inşaat işleriyle uğraşıyor. Bakın işte bu genlerle ilgili! Çünkü kaleci olmasam ben de inşaattaydım!

Bursaspor yeniden şampiyon olacak

* Liverpool, Beşiktaş’ı 8-0 yendiğinde, sen Aston Villa’da kiralıktın. Bonservisin Liverpool’daydı.O maçta Beşiktaş’ın başında Ertuğrul Sağlam vardı. O gün yıkılan Sağlam şimdi senin hocan...

- Onu mutlu etmek için buradayım. Tekhedefim var; Oynadığım her maçta en iyisini vermek. Takımımın başarısında katkıda bulunmayı ümit ediyorum.. Ve sonuçta futbolun en güzel hediyesi şampiyonluk. Şampiyon
olmak, Bursaspor’u yeniden şampiyonluğa taşıyan ekibin üyesi olmak istiyorum.

Haksızlık etmeyin kötü değilim!

* 5 hafta, senin için çok da iyi geçti denemez. Yanılıyor muyuz? Sıkıntı neydi?

- Sadece ben değil, 6-7 yeni isim vardı takımda. Bir değişim sürecinden geçiyorduk. İleşitim konusunda ciddi sıkıntılar yaşadık. Ben Türkçe bilmiyordum, arkadaşlarım başka diller konuşuyordu. Beşiktaş maçında yediğimiz 2. gol, Sivas’ta Ömer ile yaşadığımız anlaşmazlığın ana nedenleri buydu. Şimdi Türkçe öğreniyorum, uyum sağladık. Yine de çok başarısız değiliz. 2 maç gol yemedik, 3 maç kazandık.

Bir kaleci için Burak zor adam

* Türkiye’deki meslektaşların nasıl?
- Gençliğimde izlediğim Rüştü’yü beğenmiştim. Bize karşı oynadığı maçta da mükemmeldi. Volkan ile henüz karşılıklı oynamadık, fakat izlenimlerime göre Türkiye’nin en iyisi...

* Lig maçlarını izleme fırsatın oldu mu? Gözünü korkutan bir santrfor var mı?
- Çok maç izleyemedim. Fakat tesislerde hocanın hazırladığı kasetleri takip ediyorum. Mesela Eskişehir-Trabzon maçını izledim ve Burak Yılmaz gerçekten bir kaleci için zor adam...

Bursa’daki coşku Wembley’de yok

* Türkiye’de bir söz vardır, “Bütün kaleciler
biraz delidir...” Deli misin!
- Yeni olduğum için sakinim, beni eski takım arkadaşlarıma sorabilirsiniz aslında! Dışarıda daha da hızlıyım, ama dediğim gibi, henüz yeniyim!

* Tribünler nasıl burada?
- Old Trafford’da da oynadım, Wembley’de de... İngiltere’de bir futbol kültürü olduğu doğru. Fakat buradaki ambians daha iyi... Bursa’daki 20 bin kişi, 80 bin kişi gibi! Bursa’daki coşkuyu Wembley’de yaşamadım ben.

Galatasaray’ı yenmeliyiz...

* Rakip Galatasaray ve Melo (Pitbull) çok formda. Ne olacak?

- Galatasaray elbette geçmişten de tanıdığım bir takım... Fakat o günlerden uzakta olduğunu duydum. Bu sezon yeni bir yapılanma içine girmişler. Melo da gayet formda. Fakat onların ne durumda olduğu benim için çok da önemli değil. Çünkü futbol böyle bir şey; Sen iyiysen, rakibinin ne yaptığı çok da önemli değildir. Bakın Barcelona’ya... Rakiplerine ne kadar şans tanıyorlar. Geldiğimden beri her maça kazanmak için çıktık. Bu maç da onlardan biri olacak ve umarım kazanırız.

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ