MENÜ

Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyor

Şekip Mosturoğlu, Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediğini kabul etti. Bunu savcıya da net bir şekilde bildirdi.

Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istiyor

Mosturoğlu Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istiyor

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı ile Ali Kıratlı ve Bülent İşçen’in de yasadan yararlanmak istediklerini savcıya söylediği öğrenildi.

FENERBAHÇE Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu’nun savcılıktaki ifadelerinin bir bölümü medyaya yansımıştı. Mosturoğlu, Eskişehirspor-Trabzon-spor maçı ile ilgili ilginç bir bilgi vermişti savcılığa;
- O maça teşvik primi gönderildiğini duydum. 1.5 gibi bir rakam. Ama dolar mı, TL’mi bilmiyorum.
Bu ifadeler gazete sayfalarına yansıyınca, Aziz Yıldırım’ın Şekip Mosturoğlu’na kızdığı hatta aynı koğuşta kalmak istemediği konuşulmuştu. Şimdi Şekip Mosturoğlu ve birkaç isim için başka bir iddia söz konusu.
- Şekip Mosturoğlu, Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istediğini kabul etti. Bunu savcıya da net bir şekilde bildirdi.
Mosturoğlu’nun bu yasadan faydalanmak istemesi çok anlamlı aslında. Çünkü, “Etkin Pişmanlık Yasası’ndan faydalanmak istiyorum” demek, “Ben bildiğim herşeyi anlatacağım. (Eğer varsa) Örgüt yapılanmasını çökertmenize yardım edeceğim” anlamına geliyor.
Bu arada bu yasadan Aziz Yıldırım’a yakınlıklarıyla bilinen Ali Kıratlı ve Bülent İşçen’in de bu yasadan faydalanmak istedikleri iddialar arasında.

Kaynak: Hürriyet Gazetesi

Aziz Yıldırım için 87 yıl hapis cezası istenecek

BİR Fenerbahçe Başkanı’nın cezalandırılmasını istemek yine bir Fenerbahçeli savcıya düşecek. Savcı Mehmet Berk’in bu konulardaki tavrı çok net:
- Öz babam olsa yine de işimi yaparım.
Peki Aziz Yıldırım için ne ceza istenecek?
Bu soruya verilen yanıt (isterseniz biz buna iddia diyelim) Yıldırım için hiç de olumlu değil.
80 ile 90 yıl arası olabilir.
Bu konulara çok yakın bir hukukçu ise net konuşuyor;
- 87 yıl isterler.

Sakın sakatlamayın sert girmeyin

ŞİKE soruşturmasında en çok konuşulan karşılaşmalardan biri Sivasspor- Fenerbahçe maçıydı. Bu maçın en çok tartışılan isimleri de, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz ve Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay’dı.
İddialara göre bu maçtan önce Mecnun Otyakmaz ile Aziz Yıldırım arasındaki telefon görüşmesi teknik takibe takılıyor. Ve yine iddialara göre Yıldırım, Trabzonspor’un Sivasspor’a teşvik primi gönderip göndermediğini merak ediyor. Bu konuşmada Otyakmaz’ın bir sözünün altı çiziliyor;
- Maç satan karısını satar.
Ancak her şey bununla da sınırlı.
Az sonra yazacaklarımızı belki de ilk kez okuyacaksınız. Türk spor tarihinde bir ilk gerçekleştirilmiş... Şike operasyonunu yürüten ekipler Sivasspor-Fenerbahçe maçında kırmızı beyazlı ekibin soyunma odasında konuşulanları da teknik takibe almışlar. Ortam dinlemesine Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın konuşmaları takılmış. Otyakmaz soyunma odasında da Yıldırım’a söylediği sözleri tekrarlamış ve arkasında futbolcularından istediklerini sıralamış;
- Arkadaşlar sakın sakatlamayın, sert girmeyin.

3

Haberin Devamı
YORUM YAZ