MENÜ

PİŞMANLIK | Grosskreutz ve Tannane

Ara transfer dönemini oldukça etkin geçirmesi beklenen Galatasaray, UEFA'nın Finansal Fair Play uyarısı sonrasında frene basmak zorunda kalmıştı. Kadrosunu sadece Donk ve Linnes ile takviye eden sarı kırmızılılar, elinden kaçırdığı isimlerden Kevin Grosskreutz ve Oussama Tannane'nin performanslarını pişmanlıkla izliyor.

PİŞMANLIK | Grosskreutz ve Tannane

Spor Toto Süper Lig’de zor günler geçiren Galatasaray’da, taraftarlar ara transfer döneminde kadrodaki eksiklere takviye yapılmamasından şikayetçi.

Transfer dönemi öncesinde kadrodaki eksik yerlere Mustafa Denizli’nin raporu doğrultusunda eklemeler yapılacağı ve beklenen performansı gösteremeyen oyuncularla yolların ayrılacağı açıklanmasına rağmen, düşünülen hamleler gerçekleşmedi.

UEFA’dan gelen Finansal Fair Play uyarısı sonrası transferde frene basan Galatasaray, transferi sadece Donk ve Linnes eklemeleriyle kapattı. Forvet transferi beklenirken kadrodaki en önemli forvet oyuncusu Burak Yılmaz’ın Çinlilere satılması ve sezon başında işlemleri yetişmediği için lisans alamayan Kevin Grosskreutz’un da hiçbir resmi maça çıkmadan ülkesine geri dönmesi taraftarı kızdırdı.

Grosskreutz ve Tannane’den anında katkı

Galatasaray’dan ayrılan Grosskreutz’un ve uzun dönem ilgilenilen ancak daha sonra Fransa Ligi takımlarından Saint Etienne’in yolunu tutan Oussama Tannane’nin performansları ise kaçan balığın ne kadar büyük olduğunu gösteriyor.

Bundesliga’da Stuttgart takımına transfer olan Grosskreutz, 3 maçta forma şansı buldu ve her maçta 90 dakika sahada kaldı. Sezon başından beri kötü bir performans sergileyen ve 17 maçta sadece 15 puan toplayan Stuttgart, Grosskreutz transferi sonrası 3 maçta 9 puan aldı ve puan tablosunda 12. sıraya yükseldi.

“Kevin kalitesini gösteriyor”

Transfer gerçekleştiğinde Alman basınında sıkça görülen ‘hiçbir resmi maç oynamadığı için fiziksel olarak hazır olamayabileceği’ endişesi, Grosskreutz’un bu performansı ile son buldu. Stuttgart Sportif Direktörü Robin Dutt Pazar günü yaptığı açıklamada, “Kevin Grosskreutz oynadığı ilk dakikadan bu yana kalitesini gösterdi” diyerek oyuncuyu övdü.

Grosskreutz, Salı günü Almanya Kupası’nda Dortmund’u ağırlayacak Stuttgart’ta bu maç 27 yaşındaki oyuncu için ayrı bir anlam taşıyor. Grosskreutz, 6 sezon formasını giydiği Borussia Dortmund’a ayrılık sonrasında ilk defa rakip olacak.

Tannane’den şov

Galatasaray’ın transferdeki hedefi Oussama Tannane, Saint Etienne’in Bordeaux deplasmanındaki 4-1’lik farklı galibiyetinin baş mimarı oldu. 1 gol ve 1 asistle oynayan Tannane, hocasının övgüsünü de aldı. Saint Etienne Teknik Direktörü Christophe Galtier oyuncu hakkında, “Oussama çok iyiydi. Tekniği ve kalitesiyle maça etki ediyor ve bu bizim aradığımız şeydi” açıklamasını yaptı. 79 dakika sahada kalan Tannane’nin bu performansı, Saint Etienne taraftarlarını oldukça memnun etti.

(Sporcope)

Haberin Devamı
YORUM YAZ