MENÜ

Pioli: UEFA Avrupa Ligi'nde iddalıyız

Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, Galatasaray maçı öncesi basın toplantısında iddialı açıklamalarda bulundu.

Pioli: UEFA Avrupa Ligi'nde iddalıyız

Lazio Teknik Direktörü Stefano Pioli, Galatasaray ile oynayacakları UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında zorlu bir rakiple karşılaşacaklarını söyledi.

Maçın oynanacağı Türk Telekom Arena’da düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Pioli, Galatasaray’ın, Şampiyonlar Ligi’nde Benfica ve Atletico Madrid’e karşı verdiği mücadeleyi bildiğini vurgulayarak, "Biz Lazio olarak UEFA Avrupa Ligi’nde iddialıyız. Ligde de mücadelemiz devam ediyor ama önceliğimiz bu turu geçmek. Galatasaray gibi bilinen bir markaya karşı oynamak bizim için güzel" ifadelerini kullandı.

Çok iyi bilinen oyunculara karşı oynayacaklarını ve her oyuncusundan yararlanmak istediğini dile getiren Pioli, yarın kalede Federico Marchetti’ye görev vereceğini aktardı.

Burak Yılmaz’ın transferinin kendileri için bir avantaj olup olmayacağı yönündeki soru üzerine Pioli, "Bu konuda çok fazla bir şey söylemek istemiyorum. Burak Yılmaz yok fakat Umut Bulut gibi bir oyuncuları var. Hemen hemen aynı özelliklere sahip. Kadroya bakınca Galatasaray’ın hücum hattının zengin olduğunu görüyoruz. Ben rakibimizin hücum anlamında bir sıkıntı çekeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.

Radu’nun oynayabilecek durumda olduğunu ve oyuncularından maksimum şekilde yararlanacağını belirten İtalyan teknik direktör, "Ben son maçlarda takımımın gösterdiği performanstan son derece mutluyum. Defans olarak da önemli gelişme gösterdik. Yarın oynayacağımız maça iyi konsantre olduk. Elimizden gelen en iyi performansı göstereceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Lazio’nun genç oyuncularından Hoedt ise, uyum sorununu atlattığını ve sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, "Benim de her futbolcu gibi en önemli hedefim, daha fazla süre almak. Ligde yedinci sıradayız ancak hedefimiz ligi 5. sırada bitirmek ve Avrupa’da boy göstermek. Yarın zorlu bir takıma karşı oynayacağız. Bu maçlar oyuncu açısından kendini göstermek için bir fırsat. Ben de bu şansı iyi kullanacağımı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Hollanda’lı futbolcu ayrıca, Sneijder’e karşı oynayacak olmanın güzel bir duygu olduğunu sözlerine ekledi.

Lazio maça hazır


İtalyan ekibi Lazio, Galatasaray ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Türk Telekom Arena Stadı’nda, teknik direktör Stefano Pioli yönetiminde ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmana İtalyan takımı, ısınma hareketleriyle başladı. Daha sonra basın mensuplarına kapatılan idmanda İtalyan temsilcisinin yarınki maçın taktik provasını yaptığı öğrenildi.

Haberin Devamı
YORUM YAZ