MENÜ

Pini Zahavi kimdir?

Pini Zahavi 1943 doğumlu İsrailli bir futbol menajeridir. Zahavi, Chelsea ve Portsmouth gibi kulüplerin satışlarındaki rolü ve Juan Sebastian Veron, Rio Ferdinand ve dünyaca ünlü bazı futbolcuların transferindeki menajerliğiyle bilinir.

Pini Zahavi kimdir?

Zahavi'nin futbolla ilişkisi üniversiteden ayrıldıktan sonra spor gazetecisi olmasıyla başladı ve İsrailli menajer gençliğinde Hadashot Hasport, Yedioth Ahronoth, Hadashot gazetelerinde çalıştı.

Haberin Devamı

Zahavi ilk transferini 1979 yılında Avi Cohen'i Maccabi Tel Aviv'den Liverpool'a transfer ederek yaptı. Bu transferin ardından Zahavi, İngiltere'ye daha çok gidip gelmeye ve birçok arkadaş edinmeye başladı.

Zaman geçti ve Zahavi; Alex Ferguson, Graeme Souness, Kenny Dalglish gibi isimlerle hem iş ilkisi hem de arkadaşlık kurdu.

Sebastian Veron ve Rio Ferdinand transferleri...

İsrailli menajer İngiltere'yi adeta çözmüştü. 2000 yılında Rio Ferdnand'ı West Ham United'dan Leeds United'a götürdü. Transfer bedeli 18 milyon pounddu. 2002'de ise Ferdinand bu kez Manchester United'a bu kez 30 milyon pounda gitti. Zahavi bu transferde 1,3 milyon pound kazandı.

Abramoviç'in ChelseaYi almasından etkili oluyor

Haberin Devamı

1998 yılında Chelsea'nin çok zor durumda olduğu hatta oyuncu maaşlarını bile ödeyemediği bir dönemde Moskova'da Zahavi, kulüp başkanı Trevor Birch'ü Abramoviç'le tanıştırdı. Bundan 5 sene sonra 2003'te Rus iş adamı Chelseayi satıın aldı.

Abramoviç'in Chelsea için ilk etapta yaptığı 111 milyon poundluk transfer harcamasındn Zahavi 5 milyon pound kazandı.

Soruşturma açıldı

2005 yılında Arsenal sol beki Ashley Cole ve United'lı Rio Ferdinand'ın Chelsea'ye transferleri söz konusu olduğunda İngiltere Futbol Federasyonu, Zahavi'nin soruşturulmasını istedi. Zahavi'nin kurallara aykırı davrandığı iddia edildi. Ashley Cole, Peter Kenyon ve Mourinho ceza alırken Zahavi'yle ilgili bir bağlantı bulunamadı.

Diğer işler...

İsrailli menajerin kendi ülkesinde bir spor medyası platformu, Arjantin'de ise bir motor sporları takımı bulunuyor.

Zahavi'nin Tel Aviv'de sürekli olarak otruduğu bir evi ve Londra'da da kiralık bir dairesi bulunuyor.

YORUM YAZ